Foglalkozik itt Valaki tőzsdével? Ha igen, hogyan kezdte?
Igen, kereskedek élőben, 2 számlán.
A hozam önmagában semmit nem jelent. A hozam-kockázat arány az amit figyelembe kell venni, hisz egyáltalán nem mindegy, hogy mennyit kockáztatok x összeg megszerzése érdekében.
Tucatszámra linkelhetnék be olyan számlák kimutatásait ahol hatalmas hozamokat hozott a kereskedés eleinte, aztán egyik napról a másikra az egész "ment a levesbe", mert akkora volt a kockázati szint, hogy egy veszteséges nap el tudta vinni az egész addigi nyereséget, plusz az alaptőkét. Az oka? Mohóság (pszichológiai tényező).
Ezen kívül van még pár egyéb érzelmi faktor ami a hosszútávú, sikeres kereskedésben akadályoz.
A fent leírt, magas kockázatú "dupla vagy semmi" helyett a kisebb hozam, de a kevésbé fájdalmas veszteséges időszak, amiből még ki is tud keveredni az ember, sokkal inkább nekem való.
Szóval én kereskedek élőben? És te? Bár tudom, hogy nem, vagy ha mégis akkor biztos a vesztes oldalon, amúgy nem írnál ilyet, hogy "rizsa" ha az ember a tőzsdepszichológiáról ír.
Engem meggyőztél előző, hogy tudsz valamit a tőzsdéről. Aki azt ajánlja mindenkinek automatikusan, hogy ne tőzsdézz, mert úgyis buksz, az nem veszi figyelembe, hogy igenis vannak emberek akik ebből élnek, otthonról a gép előtt. Lehet hogy az arányszámuk alacsony, és sokaknak nem megy a tőzsde, mert egyszerűen nincsenek meg a mentális képességeik, de attól hogy valaki kipróbálta, és az alkalmatlanok közé került a végén, még nem kell büszkeségből olyat kitalálnia, hogy ez senkinek sem megy. Asztronautának szerintem még kevesebben alkalmasak, aztán mégiscsak vannak asztronauták...
Én még csak kezdő érdeklődő vagyok, de megadom magamnak az esélyt, hogy sikeres trader lehessek. Aztán ha rájövök, hogy nem nekem való, szépen abbahagyom, és esetleg keresek egy alkalmasabb embert, aki forgatja a tőkémet helyettem százalékért. Ennyi.
Pimbula
Köszönöm.
Azt azért szeretném leszögezni, hogy nem célom, hogy bárkit is rábeszéljek a tőzsdézésre.
Az igaz, hogy aki belevág azoknak a nagyon nagy része bukik. Ezt minden, ezzel a témával foglalkozó könyv is megemlíti.
Mindenhol ott vannak a figyelmeztetések a tőzsdei kereskedés veszélyeivel kapcsolatban, de ezt jó eséllyel nem veszik figyelembe az emberek, és vakon vágnak bele. Azután meg jön mindenki hibáztatása, meg, hogy a "Tőzsde sz@r", meg "Ezen csak bukni lehet".
Hibáztatnak mindent, és mindenkit, csak épp saját magukat nem, mert nem akarnak felelősséget vállalni a hibás döntéseikért. Pedig a dolog itt kezdődik. Ha nem vállalsz felelősséget 100%-ban azért amit csinálsz akkor inkább ne is vágj bele. A piacot nem tudod duzzogással, erőszakkal, hisztivel legyőzni. Sehogy nem tudod legyőzni. Nem is kell legyőzni. Megfontolt pénzügyi befektetéseket kell eszközölni, a kockázat lehető legkisebbre való csökkentésével.
Aki azt írja a kérdezőnek, hogy egy családot akar majd tönkretenni, szintén nagyon rossz úton jár.
A tőzsdei kereskedés egyik alapszabálya, hogy "Csak akkora összeggel vágj bele, amekkora összeg elvesztését megengedheted magadnak!"
Tehát aki a konyhapénzből, hitelből, és olyan pénzekből tőzsdézik aminek az elvesztése komoly megélhetési gondot okoz máris elkövette a legnagyobb szarvashibát, és innentől kezdve az egész egy vesszőfutás lesz, megfontolt befektetés helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!