Ti hányszor vásároltok be egy héten, és milyen jellegű üzletben? Kisebb, helyi boltban, vagy hipermarketben?
összeírom mit fogok főzni a hónapban -- melyik nap mit
és milyen alapanyag kell hozzá
havi 1 nagy bevásárlás -- ekkor veszem meg a hónapra való összes élelmiszert -- hús tejtermék zöldség fagyasztott konzerv tartós árú stb.... feldolgozom fagyasztom amit kell
de ezt több boltban mindent ott ahol olcsóbb :-)
pékárút : naponta 2 naponta ahogy szükséges
és kisebb vásárlások : a gyerekeknek nasi zöldség gyümölcs szükség szerint
hipermarket és pékség, kisbolt
Auchan Lidl Aldi Tesco
heti 2-3x megyek boltba,lidl,tesco,spar :/ mindegyikbe veszek 1-2 dolgot,mert tudom mi hol van jobb áron,vagy melyik termék az amelyiket csak abban a boltban árulják :D meg 2-3hetente kimegyek az ázsia centerbe is tiszt.szerekért ^^
(kisboltba max csokit vagy cigit veszek)
Havonta egyszer megyünk az Auchanba, ott megvesszük a tisztítószereket, karton tejet, rengeteg müzlit, lisztet, cukrot, stb., kaját a macskának. Ezen felül kéthetente piac, ott vesszük a kávét, kakaót, zöldséget-gyümölcsöt. De mi nem eszünk otthon, csak reggel (azért kell a müzli meg a tej), ebédet a munkahelyünkre rendelünk, főzni max hétvégén főzünk, de kb csak egy hónapban egyszer (inkább étterem, gyorskajálda).
Ha nagy ritkán vacsorázunk, vagy hó végére elfogy a tej, müzli, ilyesmi, akkor a CBA-ba megyek, mert az esik útba munkából hazafelé.
Mivel munkahely és lakás között van a nagytesco,ezért heti 4-5 alkalommal lépünk be oda,van hogy 2 nagy szatyornyi vagy hogy csak péksüti amit veszünk.
Nézem az akciókat,ami azon a héten olcsóbb,abból veszünk többet.Heti egyszer város másik végén is járunk,interspar,ott is nézem mi akciós,azt ott veszünk.
Tisztítószereket, fürdőszobai dolgokat havi egyszer veszek 100Ftos szerű boltban. Krumplit, hagymát is nagy tételben, ha olcsó valahol egyik barátunkkal megbeszéljük és hoz nekünk is (nekünk nincs autónk). Mirelit zöldség szokott itthon lenni, mert kapunk édesanyáméktól.
Naponta szoktam menni boltba, leginkább húsért, tejtermékért. Húst a hentesnél veszek, 3 sarokra van tőlünk. Ha más is kell, akkor a pennybe vagy a matchba megyek, attól függően, hogy mi kell, hol olcsóbb. Kenyeret, péksütit sokszor sütök itthon, ha nem érek rá, akkor hazafelé bemegyek pékségbe is.
Általában pénteken szoktunk egy nagyobb bevásárlást tartani (akkor el tud jönni a férjem is), ilyenkor veszünk nagyobb dolgokat ha fogyóban van (pl. lisztet, több tejet, cukrot), illetve neki reggelihez, nekem ebédhez egy hétre előre "kiegészítést" (halkonzerv, joghurt, ilyesmik). Előtte megszoktam nézni ha akciós lesz valami, hogy melyik boltba menjünk (ált. penny, lidl).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!