Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy működik az értéknyilvánít...

Hogy működik az értéknyilvánítás a postán?

Figyelt kérdés

Nem találtam a posta honlapán infót.

Egy 6000Ft értékű ékszert adnék fel ajánlottan, mennyibe kerülne? Hogyan működik?

2012. nov. 19. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

[link]

1035 ft.100 grammos súlyal számoltam,ha nehezebb,több egy kicsivel.

2012. nov. 19. 21:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Hú nagyon köszönöm!! :)
2012. nov. 19. 21:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Az előző valami elszámolt, mert csak 790.- (100g)

De én nem kérnék értéknyilvánítást, mert nem éri meg. Elmondom miért.

A posta, a sima ajánlott levélre is kártérítési kötelezettséget vállal, a feladási díj 15-szöröségig.

Tehát ha elveszik a 100g-os levél, akkor 425x15= 6375.-ot fizetnek.

Ha megadsz értéket, akkor csak annyit fizet amit ráírtál. Tehát kevesebbet is fizetne és még is spórolsz 365Ft-ot a feladási díjból :)

2012. nov. 19. 22:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Én a postai lezárást is hozzászámoltam,ugyanis az elmúlt 10 év tapasztalata,hogy tízből tíz értéklevél nincs megfelelően lezárva.A többi,amit leírtál akár igaz is lehet,de tekintve,hogy az ékszer postai szállításból feltételesen kizárt,kicsit bonyolultabb,mint ahogy felvázoltad.

Természetesen kedves kérdező tegyél belátásod szerint,ha tudok segítek bármiben.

2012. nov. 19. 23:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Üzletszabályzat 7. sz. függeléke

"Kizárólag értéknyilvánításos küldeményként... az értékhez igazodó lezárással adható fel ... ékszer és más értéktárgy, ... és melynek értéke meghaladná az értéktárgy ajánlott küldeményként történő feladásakor fizetendő díj tizenötszörösét."

Ez esetben nem haladja meg, tehát hivatalosan is feladható értéknyilvánítás nélkül.

Az tény, hogy jól be kell csomagolni.

2012. nov. 20. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!