A nagymamám tartósan beteg, mégis csak 3 hónapra adják az ápolási díjat. Miért?
Már ez is jó amit írtál, köszönöm!
Ez a megszűnés sanszos. Azt hiszem bemegyek megkérdezni az önkormányzatnál, mert viszont azt írj a papír hogy 3 hónapnál hosszabb ideig beteg a nagyim + az orvos is adott erről igazolást. Ezért sem értem hogy akkor miért csak 3 hónapra adják. De tényleg lehet benne valami amit írtál.
De ezt nem értem...
Ha októberben megítélték neki, akkor miért januárban vizsgálják meg? Vagy országosan mindenkit januárban vizsgálnak meg újra?
Vagy minden 3 hónaponként újra meg kell kérvényezni?
A nagyidat nem fogják újra megvizsgálni. Ezt az orvos dönti el, mikor vizsgálja.
Viszont a költségvetést év elején osszák el, ezáltal lehet más összeg fog járni. (Ahogy elnézem az országot, rosszabbra sajnos.)
Ez így reálisan hangzik tényleg.
Köszönöm!
Jaa csak közben most elolvastam, és most ők fizetik nekem a TB járulékot, de azt írja a papír hogy mikor az ellátás megszűnik, magamnak kel fizetnem tovább.
Na de tényleg bemegyek megkérdezni.
Mert jövőre jön a "segélyplafon", aminek az a célja, hogy segélyből ne lehessen több pénzt kapni, mint a legalacsonyabb munkabér (=közmunka 47ezer forintja).
Nem szűnik meg az ápolási díj, de majd újra meg kell igényelni, és akkor majd erre tekintettel állapítják meg az új összeget, hogy ez, meg a többi esetlegesen kapott segély ne lehessen több, mint 47k.
Bővebben lásd:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!