Gyesen vagyok 5 évesemmel, tartósan beteg, mi kell az ápolási dijhoz?
Figyelt kérdés
Lemondanám a gyest., mert uton a tesó, 22 hetes vagyok, és a picivel lennék gyesen, a naggyal meg ápolásin. Asztmás a tartós betegsége, kaphatok rá ápolásit? Jogosult vagyok rá?2012. jan. 6. 15:15
1/3 anonim válasza:
Nálam pont fordítva,én most vagyok ápolásin a fiammal és februárra várom a babámat,nekem azt mondták hogy ha megszületik a baba akkor az ápolásit már nem kaphatom.
2/3 anonim válasza:
Ha kapsz gyest, akkor ápolásit csak annyit kaphatsz, amennyi a kettő közti különbözet (nem túl sok, ápolási 29500, gyes 28500). Nem éri meg az utánajárást se:(
3/3 anonim válasza:
Ha csak GYES-re vagy jogosult, tehát GYED-re TGYÁS-ra nem, akkor teljesen felesleges a GYES-t megbolygatni, az összege ugyanannyi.
Nálunk is hasonló a helyzet, én sem igénylem a babára a GYES-t, hanem marad ahogy van, a nagyobb gyerekre. Csak anyaságit és CSP-t igénylem meg a picire, illetve a férjem az adókedvezményt.
Ápolási díj: szerintem egyszerre csak az egyiket veheted igénybe vagy GYES vagy ápolásit. Azért érdemesebb lenne szakembert megkérdezni, mert ezeket a dolgokat folyamatosan változtatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!