Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az apehnál hogyan kell elszámo...

Az apehnál hogyan kell elszámolni a vaterán eladott dolgokat, ha kérdezik?

Figyelt kérdés

Pontosabban vettem olcsón pár készüléket, amit tovább akarok adni, természetesen drágábban. Én kapok róla számlát, de aki tőlem veszi, annak én nem tudok adni. Vagyik akkor a 2 ár közötti különbség tekinthető nyereségnek, amit én tudok bizonyítani a számlával és a leütési árral.

Azt tudom, hogy 600.000Ft alatt nem kell adózni, de a gondolatmenetem az jó?

2012. nov. 13. 16:58
 1/1 anonim válasza:

Magánemberként a Vaterán csak használt, saját tulajdonú dolgokat lehet eladni. Ez évi 200.000 Ft-ig adómentes. Ha új terméket szeretne eladni, akkor ha az eladási ár kisebb, nem keletkezik adóköteles jövedelem. De ha magasabb, akkor, igen. Végül is ugyanazt teszi mint bármelyik üzlet, ahol a beszerzési ár és az eladási ár közötti különbözet az adó alapja. Ez engedély köteles tevékenység, vállalkozói igazolvány vagy társaság alapítása szükséges hozzá.

Állítólag a Vaterának minden ügyfél adatait át kell adnia a NAV-nak ellenörzésre. Ha beírja, hogy új terméket értékesít, akkor kérhetik az engedélyt. Ha ugyanezt használt (újszerű) termékként teszi, akkor nem.

2012. nov. 18. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!