Tegyük fel, hogy megnyerem a lottó ötöst, mert miért ne (különben is megérdemlem), és mert jó fej vagyok, adok neked 300 millió forintot. Hogy fogsz te azzal a pénzzel elszámolni az adóhatóságnak?
"mert megérdemlem" !!!
(Ha már ezt így írod, akkor biztosan nem érdemled meg abban a formába ahogy te azt elképzeled!)
mármint Off-shore cégbe. :D
Szóval utána csinálnék itthon egy KFT-t, ahol a tulajdonos az Off-shore cég, majd törzstőkéből venném meg a regisztrációköteles dolgokat (ingatlan, autó), és én csak a KFT-től bérelném. Esetleg be lennék jelentve. :)
Sehogy!
Hamár ilyen jó szívű vagy, hogy adsz 300millát akkor én úgy kérném, hogy a szerencsejáték rt eleve az én bankszámlámra utalja azt a 300milliát, a maradék 3,1milliárdot meg neked. Azt mondanánk az rt-nek, hogy közösen játszottunk, egy számot én mondtam neked az 5ből.
Mivel a nyeremény után az adót a szerencsejáték rt fizeti ezért ez már így adómentes lesz. A nav felé pedig bankszámlakivonattal tudom igazolni, hogy a lóvé nem bodzagyüjtésből van, hanem a szerencsejáték rt-től.
Sok olyan van, hogy kollektíva nyeri a nyereményt. Ott sem úgy van, hogy 1 megkapja a lóvét a többi meg majd adózik útánna, mert ajándékként kapták a társuktól.
utolsó!
Látod, ez eszembe sem jutott! Milyen igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!