Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Módosíthat a regisztrált...

Módosíthat a regisztrált munkanélküli "jogviszonyomon" a következő?

Figyelt kérdés

2012.10.12-én megszűnt az 5 éves folyamatos munkaviszonyom. 2012.10.17-én Németországban munkába álltam és 2012.10.17-2012.10.31-ig egy külföldi biztosító által biztosítva voltam. Regisztráltam a magyar 5 éves munkaviszonyom után munkanélküli ellátásra. Érdeklődnék, hogy amennyiben az OEP felé jelem, hogy mettől meddig voltam külföldön biztosítva az hátrányosan módosíthatja e a munkanélküli jogviszonyom?

Mindenképp bejelentem OEP felé (nem akarok problémát)csak tudni szeretném mire számíthatok.

Előre is köszönöm!

2012. nov. 12. 22:17
 1/4 anonim ***** válasza:

A munkaügyiben be kellett volna jelentened a munkába állás előtt, hogy munkaviszonyt létesítettél. Nemcsak szüneteltetik, de 90 napra fel is függesztik a járadékod folyósítását:

"28. §

2) Ha az álláskeresési járadék folyósításának megszüntetése az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott ok miatt, valamint a keresőtevékenység folytatása miatt úgy történik, hogy az álláskereső 36. § (1) bekezdése szerinti bejelentést elmulasztotta, az álláskereső részére álláskeresési járadék csak a folyósítás megszüntetésének kezdő napjától számított 90 nap elteltével folyósítható még akkor is, ha a jogosultsághoz szükséges feltételekkel egyébként rendelkezik."

A jogalap nélkül felvett összeget pedig visszafizettetik.

2012. nov. 13. 11:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Semmit nem kaptam ami igazolná a kinti munkaviszonyom. Bár elég érdekes, hogy szerettem volna betölteni Magyarországon egy állást és ott azt mondták a német munkaviszonyt (hiába folyamatos) nem veszik figyelembe. De bezzeg amikor én szorulnék segítségre akkor már nagyon tud számítani a kinti jogviszony. Kedves válaszoló félre ne érts nem ellened szólok nagyon köszönöm a válaszod csak igazságtalannak érzem a helyzetet. Azért is jelentkeztem be a munkanélkülibe, hogy legyen 30 napos magyar jogviszonyom, hogy a magyar cég fel tudjon venni. Hát meglátjuk mi lesz.
2012. nov. 13. 12:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha kint semmit nem kaptál ami igazolná a munkaviszonyod, akkor feketén dolgoztál. A munkába álláskor és a munkaviszony megszűnésekor is kellett volna papírokat kapnod.

"szerettem volna betölteni Magyarországon egy állást és ott azt mondták a német munkaviszonyt (hiába folyamatos) nem veszik figyelembe"

Mihez kellene figyelembe vennie? A magyar munkaviszonyt sem kell figyelembe vennie, hacsak nem jogutód cég.

Ha a kinti bejelentett munka volt, akkor a TBnél is számít, a nyugdíjnál is a szolgálati időnél is, de még a munkaügyiben is az álláskeresési járadék számításánál.

"Azért is jelentkeztem be a munkanélkülibe, hogy legyen 30 napos magyar jogviszonyom, hogy a magyar cég fel tudjon venni"

Rengeteg ember helyezkedik el úgy, hogy nincs 1 napos magyar jogviszonya sem.

Egyáltalán milyen jogviszonyra gondol, hogy legyen? Munkaviszony, regisztrált álláskereső, vagy mi?

2012. nov. 13. 13:15
 4/4 A kérdező kommentje:
A cég ahová mennék feltételként kikötötte, hogy kell hogy legyen munkaviszonyom, vállalkozói, munkanélküli ellátás. Bármelyik jó de csak úgy mehetek hozzájuk át ha folyamatos a magyar munkaviszonyom. Hiába jelentkeztem 1 héttel ahogy megszűnt a magyar munkaviszonyom nem volt jó. És hiába lenne teljesen legális a német munkaviszonyom azt nem fogadják el folyamatosként. Gondolom az idő rövidsége miatt nem kaptam kint semmit.
2012. nov. 13. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!