Módosíthat a regisztrált munkanélküli "jogviszonyomon" a következő?
2012.10.12-én megszűnt az 5 éves folyamatos munkaviszonyom. 2012.10.17-én Németországban munkába álltam és 2012.10.17-2012.10.31-ig egy külföldi biztosító által biztosítva voltam. Regisztráltam a magyar 5 éves munkaviszonyom után munkanélküli ellátásra. Érdeklődnék, hogy amennyiben az OEP felé jelem, hogy mettől meddig voltam külföldön biztosítva az hátrányosan módosíthatja e a munkanélküli jogviszonyom?
Mindenképp bejelentem OEP felé (nem akarok problémát)csak tudni szeretném mire számíthatok.
Előre is köszönöm!
A munkaügyiben be kellett volna jelentened a munkába állás előtt, hogy munkaviszonyt létesítettél. Nemcsak szüneteltetik, de 90 napra fel is függesztik a járadékod folyósítását:
"28. §
2) Ha az álláskeresési járadék folyósításának megszüntetése az (1) bekezdés b) pontjában meghatározott ok miatt, valamint a keresőtevékenység folytatása miatt úgy történik, hogy az álláskereső 36. § (1) bekezdése szerinti bejelentést elmulasztotta, az álláskereső részére álláskeresési járadék csak a folyósítás megszüntetésének kezdő napjától számított 90 nap elteltével folyósítható még akkor is, ha a jogosultsághoz szükséges feltételekkel egyébként rendelkezik."
A jogalap nélkül felvett összeget pedig visszafizettetik.
Ha kint semmit nem kaptál ami igazolná a munkaviszonyod, akkor feketén dolgoztál. A munkába álláskor és a munkaviszony megszűnésekor is kellett volna papírokat kapnod.
"szerettem volna betölteni Magyarországon egy állást és ott azt mondták a német munkaviszonyt (hiába folyamatos) nem veszik figyelembe"
Mihez kellene figyelembe vennie? A magyar munkaviszonyt sem kell figyelembe vennie, hacsak nem jogutód cég.
Ha a kinti bejelentett munka volt, akkor a TBnél is számít, a nyugdíjnál is a szolgálati időnél is, de még a munkaügyiben is az álláskeresési járadék számításánál.
"Azért is jelentkeztem be a munkanélkülibe, hogy legyen 30 napos magyar jogviszonyom, hogy a magyar cég fel tudjon venni"
Rengeteg ember helyezkedik el úgy, hogy nincs 1 napos magyar jogviszonya sem.
Egyáltalán milyen jogviszonyra gondol, hogy legyen? Munkaviszony, regisztrált álláskereső, vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!