Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy egyszerr...

Mi az oka annak, hogy egyszerre minden áruházban megszűnt az ingyenes reklámszatyor?

Figyelt kérdés
A környezetvédelmi termékdíjhoz van köze??
2012. nov. 12. 05:36
1 2
 11/20 anonim válasza:
Ez a lényege hogy vigyél magaddal. Ha van egy szatyrod amit viszel magaddal, akkor minden alkalommal mikor mész vásárolni "megmentesz" 1-2 szatyrot :)
2012. nov. 12. 09:20
 12/20 anonim ***** válasza:
45%

Ez nem agyrém és nem 2-3 éve van.

Termékdíjat a különféle csomagolóeszközökre már régebben fizetni kell.

Én is nagy szatyorgyűjtő voltam, de legalább leszoktam róla. Ami régen 5 szatyorba volt, most érdekes, elfér 2-3-ban...

2012. nov. 12. 09:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én annyira azért sajnálom, hogy nincs ingyenes szatyor. Ugyanis ha jól végig gondolom, nekem nem vesztek kárba azok a szatyrok. Van egy kis szemetesem, s abba tettem bele. Most hogy nincsenek, attól még van nejlon szemetes zacskóm, s azt teszem bele, tehát a környezetvédelmi oldala nálam nem jött be. Ráadásul a nagy tekercsben vásárolt nejlon darabja 3 forintra jön ki. Szóval sok kiadásomba sem került.

Oké a természetvédelem, s erre komoly iparág is nőtt, de azért túlzás már amit ezen a téren művelnek. Az egyik ismeretterjesztő csatornán felvázolták ezt a kérdést alaposan, s ott egy geológus elmondta, hogy egyetlen vulkán közepes erejű kitörése 2 napon keresztül nagyobb levegőszennyezést produkál, mint az egész emberiség 50 év alatt. Szóval túl van ez lihegve. De legyen, viszek magammal szatyrot, vagy veszek, de az államkasszába termeljük a termékdíjat, amiből vissza soha egy büdös peták sem fog jönni.

2012. nov. 12. 10:01
 14/20 anonim ***** válasza:
55%
Én nem érzem hogy csökkent volna emiatt a szatyrok eladása. Van aki ugyanúgy megveszi, ha szüksége van rá. Ahol én dolgozom nem ritka hogy egy húzósabb napon 10000 db elfogy..akkor miről beszélünk?Pedig a korábbi árakhoz képest többszörös áron lehet megvenni. Viszont az igaz, hogy a korábbi silány anyag helyett, tartósabb,és strapabíróbb anyagból készül.
2012. nov. 12. 14:07
 15/20 anonim ***** válasza:
18%

Környezetvédelem miatt jogszabályt hoztak róla (azt hiszem kormányrendelet)

Egyébként én teljesen egyet értek vele. Már korábban be kellett volna vezetni. Én kb. 8 éve vászon bevásárlószütyővel megyek vásárolni. Pár havonta kimosom. Emellé viszek egy műanyag erőset, abba rakom a húst, vizes dolgokat stb.

2012. nov. 12. 14:49
 16/20 Csincsy ***** válasza:
Most nincs időm utánanézni, de szerintem a szemetes zsákok/zacskók könnyebben bomlanak, mint a bevásárló szatyrok... Legalábbis így logikus! De javítsatok ki, ha tévedek! :)
2012. nov. 13. 08:54
 17/20 anonim ***** válasza:
Hát, ha megnézed azokat a vastag kék meg fekete hullazsákokat, amit szemetes gyanánt árulnak, nem vennék rá mérget.
2012. nov. 13. 09:37
 18/20 anonim ***** válasza:

Csincsy

Van ilyen is - olyan is. A gyorsan lebomló drága, én olcsót veszek, mint fentebb írtam 3 ft-ra jön ki darabja egy nagy tekercsből. Az tuti nem természetbarát. Hozzáteszem vannak azok a vastag szemeteszsákok (mint előttem írták) amiket szétcincálni nem lehet, nem hogy magától lebomoljon 200 év alatt. Mostanság jártam egy hulladékgazdálkodási bemutatón, s megmutatták azt az 1968-ban gyártott tejeszacskót, mely 2011-ig egy szeméttelep mélyén pihent. A szeméttelepet felszámolták, s ott szedett össze valaki ilyen "régiségeket". Nos az a zacskó, teljesen ép volt, még prezentálták is, hogy az anno kirágott lyukon vizet öntöttek bele s semmi nem jött ki. Szóval eléggé valószínű, hogy szinte soha nem bomlik el a vastag nejlon.

Másik, hogy a természetvédők folyton ezekkel a bevásárlószatyrokkal jönnek, holott a barkácsáruházak évi 8-10-szeres mennyiséget adnak el takarófóliákat ipari célra. Ahelyett hogy felvennének takarítóka, vesznek inkább ilyen nejlonokat. Bútorok letakarásához jó lenne bármi (karton, rongy, falemez, stb). Inkább leterítik a földre, hogy ne kelljen takarítani majd felszedik és zsutty a konténer. Építkezések, lakásfelújítások, javítások, stb esetében van ez. Nézze meg bárki házépítésnél a konténert. 300 nm nejlonok vannak benne gúlákban, melyek olyan vastagok, hogy átszúrni nem lehet.

De visszakanyarodva a kérdéshez, természetesen tudom hogy természetvédelmi okokra hivatkozva vezették be ezt a szabályt, de azt is tudom, hogy egy újabb lehúzásunk megmagyarázása ez inkább!

2012. nov. 13. 10:24
 19/20 anonim ***** válasza:
5ft
2012. nov. 17. 10:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Természetbarát műanyag szatyor NINCSEN!

A lebomló szatyrok nem segítik a környezetet pont ellenkezőleg!

Attól hogy porrá esik szét, a szennyezés megmarad sőt!!! elég csak a belégzésre gondolni!

Az újrahasznosítást is megnehezíti, az így készült termék tartós használatra tervezett pl. cserép szétrohad, ez milyen költséget jelent a szönyegre virágra stb.

2012. dec. 29. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!