Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy egyszerr...

Mi az oka annak, hogy egyszerre minden áruházban megszűnt az ingyenes reklámszatyor?

Figyelt kérdés
A környezetvédelmi termékdíjhoz van köze??
2012. nov. 12. 05:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Igen... Nagyon durva.. Egy közepes méretű (régi auchanos) szatyor termékdíja: 8,55 Ft. A jelenleg méretű auchanos szatyor után, ha jól emlékszem 12,1 Ft termékdíjat kell fizetni... No comment.

A kormány egyetlen döntésével simán tönkretesz egy iparágat. Ebben dolgozom.

2012. nov. 12. 05:49
 2/20 anonim ***** válasza:

Emellé, hogy értsd, hogy miért nem normális mértékű a termékdíj:

Egy szatyor 2-3 Ft-ban kerül + áfa. Ehhez jött hozzá az átlag 10 Ft-os termékdíj/ szatyor. Ez így 300-500 százalékos áremelés.

2012. nov. 12. 05:52
 3/20 anonim ***** válasza:
66%
Persze, ez a termékdíj-őrület is a Bajnai-féle "szakértői kormány" agyszüleménye volt.
2012. nov. 12. 08:34
 4/20 anonim válasza:
87%
Szerintem jó ötlet volt,mert azóta nálunk(Kalocsán)Nincs tele a város szétdobált Tesco-s szatyrokkal
2012. nov. 12. 08:45
 5/20 Csincsy ***** válasza:
78%

Termékdíj ide-vagy oda, ezek a szatyrok károsak a környezetre nézve. Venni kell vászon bevásárló táskát, és azt vinni magunkkal. Összehajtható, elfér kis helyen. Nagyon szép, mutatós darabok vannak. Legyen egy a kesztyűtartóban, táskában...

Pár éve olyan városban laktam, ahol van Auchan is, akkoriban jöttek be a gyorsabban lebomló szatyrok. Mire hazaértem, nem volt a szatyornak füle... Elcsomagolni benne valamit, és felvinni a padlásra nem is ajánlatos, mert ha 1 év múlva hozzáérsz, porrá omlik...

Azokat tényleg sajnálom, akik a munkájukat veszítik el esetleg, de sajnos manapság ha olyan iparágban dolgozol, ami "megy", ott is elveszítheted a munkád, mert nem kell a magyar termék a kutyának sem... Pontosabban kéne, de hát ugye olcsóbb a külföldi! :/

2012. nov. 12. 08:48
 6/20 Csincsy ***** válasza:
Magyarul: azért is drága a szatyor, hogy ne vedd meg!
2012. nov. 12. 08:49
 7/20 anonim válasza:
79%
Környezetvédelmi okokból lett áruk. Boldog boldogtalan 10-20 szatyrot vitt magával a tescoból. Én nem bánom. Egyébként akit ez aggaszt az vehet erősebb szatyrot azt többször fel lehet használni. És nem szemetelünk annyit.
2012. nov. 12. 08:50
 8/20 anonim ***** válasza:
56%

Egyébként igazatok van!

Amióta "ára van", azóta én is hordok magamnál egy összehajtogatott reklámszatyrot, ha menetközben valahol, valamit vásárolok, elő tudjam venni.

Korábban, volt hogy 4-5 új reklám-szatyorral a kézben mentem haza, szinte minden nap, és szinte elöntötte a lakást az üres reklám-szatyor.

Mostmár ez is megszűnt.

2012. nov. 12. 08:57
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én azért bánom, mert tökéletes volt szemeteszsáknak. Így most már azt is venni kell, fifikásak.
2012. nov. 12. 09:02
 10/20 Dollyrambo válasza:
Pár napja kértem egy !kisméretű! reklámszatyrot Kiskunmajsán a SPAR-ban, 60 Ft.- ot kértek! mondom azmilyen. azóta viszek magammal
2012. nov. 12. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!