Mi az oka annak, hogy egyszerre minden áruházban megszűnt az ingyenes reklámszatyor?
Igen... Nagyon durva.. Egy közepes méretű (régi auchanos) szatyor termékdíja: 8,55 Ft. A jelenleg méretű auchanos szatyor után, ha jól emlékszem 12,1 Ft termékdíjat kell fizetni... No comment.
A kormány egyetlen döntésével simán tönkretesz egy iparágat. Ebben dolgozom.
Emellé, hogy értsd, hogy miért nem normális mértékű a termékdíj:
Egy szatyor 2-3 Ft-ban kerül + áfa. Ehhez jött hozzá az átlag 10 Ft-os termékdíj/ szatyor. Ez így 300-500 százalékos áremelés.
Termékdíj ide-vagy oda, ezek a szatyrok károsak a környezetre nézve. Venni kell vászon bevásárló táskát, és azt vinni magunkkal. Összehajtható, elfér kis helyen. Nagyon szép, mutatós darabok vannak. Legyen egy a kesztyűtartóban, táskában...
Pár éve olyan városban laktam, ahol van Auchan is, akkoriban jöttek be a gyorsabban lebomló szatyrok. Mire hazaértem, nem volt a szatyornak füle... Elcsomagolni benne valamit, és felvinni a padlásra nem is ajánlatos, mert ha 1 év múlva hozzáérsz, porrá omlik...
Azokat tényleg sajnálom, akik a munkájukat veszítik el esetleg, de sajnos manapság ha olyan iparágban dolgozol, ami "megy", ott is elveszítheted a munkád, mert nem kell a magyar termék a kutyának sem... Pontosabban kéne, de hát ugye olcsóbb a külföldi! :/
Egyébként igazatok van!
Amióta "ára van", azóta én is hordok magamnál egy összehajtogatott reklámszatyrot, ha menetközben valahol, valamit vásárolok, elő tudjam venni.
Korábban, volt hogy 4-5 új reklám-szatyorral a kézben mentem haza, szinte minden nap, és szinte elöntötte a lakást az üres reklám-szatyor.
Mostmár ez is megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!