Mit lehet tenni, ha valaki tartozik nekem, és nem hajlandó kifizetni?
Interneten rendelt tőlem, házhoz vittem, és már kb fél éve nem utalja a számlaszámomra.
9000Ft-ról van szó.
Azóta már elköltözött (vagyis ahol voltam ott csak albérlő volt).
Mert az előző szállítmányokat kifizette.
Mert megígérte, hogy ezt is kifizeti később.
És azért mert romlandó árut vett tőlem, pár napnál tovább nem tudtam volna eltartani.
Köszönöm a segítséget.
Én is minden jót kívánok nektek.
Gondolom 9 ezer forintos áruról nem írtatok szerződést, igy semmit nem tehetsz.
De ha lenne is, szerintem akkor sem lenne érdemes jogi útra vinni. Amit esetleg tehetsz, az az, hogy a nyakára jársz, hátha megunja.
szerződést nem írtunk.
"Bizonyítéknak" nem elég az e-mail (minden benne van) és van egy tanúm is az átadásról.
Az a baj ezekkel, hogy egyszerűen nem éri meg az utánajárást, mert annyi fáradsággal jár és sok időbe telik. Ráadásul nem te vagy az egyetlen, akit ilyenek átejtettek, sajnos a mai világban ez nem egyedi dolog. És 9000 forint nem a világ vége.
És sokszor el sem lehet kapni az illetőt.
Ahogy mondani szokták, ez a tanulópénz, legközelebb óvatosabbnak kell lenni.
Egyébként egy e-mailes levelezés alapján nem tudom, hogy lehet-e bizonyítani bármit is, mert hogy bizonyítod, hogy az az övé? (maximum akkor, ha egyedi, amit a szolgáltató adott, de ilyen hotmail, freemail esetében szerintem lehetetlen)
E-mailes és facebookos levelezésekből már indulhatnak nyomozások, tehát ez már jó alap lehet, de a 9 ezer forint akkor is túl kevés ehhez.
És ezentúl ne hitelezz senkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!