Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha valaki...

Mit lehet tenni, ha valaki tartozik nekem, és nem hajlandó kifizetni?

Figyelt kérdés

Interneten rendelt tőlem, házhoz vittem, és már kb fél éve nem utalja a számlaszámomra.

9000Ft-ról van szó.

Azóta már elköltözött (vagyis ahol voltam ott csak albérlő volt).

2012. nov. 11. 19:57
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Miért adtad oda neki, ha még nem fizetett?
2012. nov. 11. 20:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Mert hülye
2012. nov. 11. 20:32
 3/7 A kérdező kommentje:

Mert az előző szállítmányokat kifizette.

Mert megígérte, hogy ezt is kifizeti később.

És azért mert romlandó árut vett tőlem, pár napnál tovább nem tudtam volna eltartani.

Köszönöm a segítséget.

Én is minden jót kívánok nektek.

2012. nov. 11. 21:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Gondolom 9 ezer forintos áruról nem írtatok szerződést, igy semmit nem tehetsz.

De ha lenne is, szerintem akkor sem lenne érdemes jogi útra vinni. Amit esetleg tehetsz, az az, hogy a nyakára jársz, hátha megunja.

2012. nov. 11. 22:19
 5/7 A kérdező kommentje:

szerződést nem írtunk.

"Bizonyítéknak" nem elég az e-mail (minden benne van) és van egy tanúm is az átadásról.

2012. nov. 11. 22:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a baj ezekkel, hogy egyszerűen nem éri meg az utánajárást, mert annyi fáradsággal jár és sok időbe telik. Ráadásul nem te vagy az egyetlen, akit ilyenek átejtettek, sajnos a mai világban ez nem egyedi dolog. És 9000 forint nem a világ vége.

És sokszor el sem lehet kapni az illetőt.

Ahogy mondani szokták, ez a tanulópénz, legközelebb óvatosabbnak kell lenni.

Egyébként egy e-mailes levelezés alapján nem tudom, hogy lehet-e bizonyítani bármit is, mert hogy bizonyítod, hogy az az övé? (maximum akkor, ha egyedi, amit a szolgáltató adott, de ilyen hotmail, freemail esetében szerintem lehetetlen)

2012. nov. 11. 23:03
 7/7 anonim ***** válasza:

E-mailes és facebookos levelezésekből már indulhatnak nyomozások, tehát ez már jó alap lehet, de a 9 ezer forint akkor is túl kevés ehhez.

És ezentúl ne hitelezz senkinek.

2012. nov. 12. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!