Eladtak nekem olyan házat, ami nem is a tulajdonuk volt, Mit tehetek ilyenkor?
azonnal feljelenteni a rendőrségen, mindegy mit tanácsol az ügyvéd (az ügyvéd érdeke, hogy sokáig húzza az ügyet, több bevétele legyen belőle)
próbáld mindenhogy elérni a sumákot, és közöld vele, hogy a mai napon megteszed a rendőrségi feljelentést ... ne hagyd, hogy kikönyörögje, hogy jaj majd a jövő héten visszaadom a pénzed! ... közöld, hogy ma mondjuk háromig van ideje, aztán rendőrség ... attól tartok, hogy nem fogod látni a pénzed (ha nincs semmije a sumáknak) ugyanis elítélhetik büntető ügyben, de a pénz visszaszerzésére még polgári pert is kell indítanod)
Elsőként megjegyezném, hogy nagyon nagyon nagy hülyeséget csináltál! Soha nem veszünk lakást ügyvéd, tulajdoni lap nélkül!!! Még is, hogy akartad bejegyeztetni a földhivatalban? No de ezen már kár rágódni...
A pénzed szerintem kizárt, hogy viszontlátod. Legalább van valami papír arról, hogy havonta odaadtad a pénzt? Átvételi elismervény? Hiába perelsz, ha nem tudják behajtani rajta. Viszont dutyit azt kaphat nagyértékű csalás miatt.
Adásvétel csak ügyvédi vagy közjegyzői ellnjegyzéssel, szárazbélyegzővel érvényes. A köztetek létrejött szerződés semmis. Irány a rendőrség, majd utána ügyvéd, mert egyedül nem tudod beadni a bíróságra a polgári igéyedet.
Bocs, de attól, h szegény vagy, nem kell hülyének is lenned.
A két tanus nyilatkozat nem feltétlenül a "legerősebb" papír amit ilyenkor lehetne alkalmazni, azonban teljes bizonyító erővel bír, főleg ha a két tanu hajlandó melléd állni s ebben segíteni téged! 3an egy ellen vagytok, ha nem tudod a pénzed kiszedni belőle 1 héten belül, én is csak a polgári peres eljárást tudom javasolni (esetleg lopd meg, verd meg, hajtsd be valahogy a károdat)....
Magyarországon vagyunk, lassan mindent szabad! :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!