Részt vettem egy nyereményjátékon, meg is nyertem de nem tartom jogosnak az adatok íránti kérésüket, a sorsolási jegyzökönyvöz kérik vagyis azt írták. A postakölcséget is írták, az jogos követelésük?
Kamu. Adathalászat az egész.
Nem nyertél semmit. Ne válaszolj nekik.
Jó eséllyel nem nyertél semmit. Ha mégis, akkor viszont jogos az adószám utáni érdeklődés, mivel a nyeremény után is kell adózni, ahhoz meg kell az adószám is. A születési idő és anyja neve is ugyanehhez kell. TAJ-szám nem tudom, hogy kell-e, de elvileg az meg ahhoz kellhet, ha valamilyen járulékot is kell fizetni.
3.
Nem kéne ennyire naivnak lenni. Ez egyértelműen kamu. A postaköltséget is kifizettetnék vele. Normális dolog ez? Ha nyersz valamit, akkor azt ingyen kapod meg, beleértve a postázást is. Ezért nem kéne táplálni a reményt a kérdezőben.
Jogos, a TAJ az tényleg felesleges, de az adóazonosító már kellhet.
Most már jó lenne egy részletezés a kérdezőtől, hogy milyen játék volt ez egyáltalán, addig mi is csak találgatunk.
"TAJ minek kellene? "
"a TAJ az tényleg felesleges"
"3.) ha olyan nyereményakciót hirdet meg egy társaság, amely nem felel meg az ajándéksorsolás kritériumainak, akkor a nyeremény után az - adómentes vagy adóköteles - természetbeni juttatásokra vonatkozó adót (16% szja illetve 27% eho) kell megfizetni."
Az eho megfizetése miatt lehet szükség a TAJ-számra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!