Olyat kérnék aki tényleg tud válaszolni. Szóval ha a tescoba lopás történik akkor csak akkor jelentik fel az embert ha 10000 Ft fölötti a lopás?
Ha rajtakapnak a lopáson , vagy van videó felvétel róla, akkor először is bevisznek egy "motozó, matató" helységbe, ez még a Tesco-n belül van. Ha esetleg kéred akkor a videó felvételt is megmutatják. Ez után készül egy jegyzőkönyv, a lopás értékétől függetlenül feljelenthetnek ha úgy látják jónak. A büntetést pedig csekken kell befizetni, ami gyakorlatilag 5000ft-tól egészen 100.000ft-ig bármilyen összeg lehet, természetesen ez nagyban függ a lopás értékétől vagy a rongálás mértékétől is. Van egy másik dolog is amit nagyon komolyan vesz a Tesco, ez pedig a termékek címkéinek cseréje. Vagyis ha van két palacsinta sütő- és te az olcsóbbikról leszeded a címkét, és azt átcseréled a drágábbik serpenyőre. Ha ezt észre veszik , és bizonyítani is tudják akkor az még a lopásnál is komolyabb bűnnek számít.
Csokoládét, szőlőt néha én is szoktam a Tescoban eszegetni.
Egy tipp, de nem mintha ezt csinálnám:
ha drágább olcsóbb címke cserét csinálsz és nem akarsz lebukni (a videfelvétel bizonyítása) kérd meg egyik ismerősöd h cseréje ki a címkét majd mennyen el, így te már csak áldozat lehetsz (és lehetőleg a csere meg az áru elvétele között teljen el 30 perc). Ez csak egy megoldás nem pedig felbújtás.
Szia!
Rossz hírem van számodra. A TESCOnál minden esetben feljelentik a felderített eseteket az arra illetékes hatóságnál. Itt nincs értékhatár. Ha elkövetted a cselekményt, felelsz a tettedért. Ennyire egyszerű. Remélem segítettem! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!