Folyton a spóroláson jár az eszünk, ez gond?
A párom és én folyton a pénzen agyalunk, mindenen csak spórolunk. Ami igazán azért furcsa mások számára, mert nem érzik a szükségét. Ketten együtt nettó 350.000 Ft-ot hazaviszünk, 24 és 27 évesek vagyunk, a lakás sajátunk. Tényleg nem kellene agyalnunk az anyagiak miatt, mégis rá vagyunk szinte már görcsölva, hogy minden pénzt elrakni, elrakni, elrakni. Ritkán megyünk el szórakozni, inkább a barátainkkal egymástnál iszogatunk mert olcsóbb, nem eszünk semmi gyors kaját, mindig otthon főzők. A rezsivel is vigyázunk, jelenleg 16 fok van a lakásban, tegnap 14,5, de nem gyújtunk be. Egyszerűen bűntudatunk lesz....néha úgy érzem ez már beteges....:( de mindig ott ez a "el kell rakni" a pénzt. Lehet az ennek az oka, hogy mindketten szegény családból jövünk, és ezt szoktuk meg. De már a családjaink is ránk szólnak, hogy nem vagyunk normálisak, amikor a hideg lakásban ülünk.
Nagy álmunk egy szép családi ház, ennek áldozunk be mindent. Folyton lakberendezős képeket nézegetek, tervezem a házat, és minél korábban el akarom érni, ezért van bennem ez a spórolási kényszer.
Azonban néha azon agyalok, hogy többet kellene jelenben élnem, és arra törekedni, hogy évezzem a fiatal éveimet, mert lehet egyszer megbánom, hogy akkor nem éltem. De úgy érzem valahogy a kettő nem megy.
Spórolni hasznos, de azért a 14 és 16 fokos lakás meredek. Ennek betegség lesz a vége, amire rámegy majd a spórolt pénzetek.
Én ezzel úgy vagyok, hogy tudom, hogy jó lenne minden hónapban megtakarítani - félretenni többet, mint amennyit tudok, de akkor nem élet az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!