Rendelni szeretnék Kínából. De hogy is van ez?
Tegyük fel, hogy én azt a telefont szeretném megvenni: [link]
Ugye 1 darab rendelés 199.99$. A leírásnál ez van: "Free shipping to Hungary Via CHINAPOSTAIR 11-31 Days". Tehát a szállítás ingyen van. Ha jól tudom, akkor 150 EUR -ig, vámmentes, de ÁFA -t kell fizetni. 199.9$ ~ 142 EUR, tehát vám nincs ÁFA van. ÁFA 100% hogy van? Ha ajándékként (gift) küldi akkor is? Ezt sehogy sem lehet kivédeni? És mennyire biztos az, hogy nincs vám (bár inkább vám legyen mint ÁFA...)?
Nem igazán értem hogy számolsz..
Amit neked fizetni kell: 200D után VÁM (2-3%) és ÁFA 27%..
Összesen még fizetsz 60D-nyi többletet.
De nem biztos, hogy vámolják, áfázzák..
Szerencse kérdése.
"Ha ajándékként (gift) küldi akkor is?"
Az adóhatóság (hiába gondolják sokan így) nem a hülyék gyülekezete. Naponta többezer "segélycsomagot" küldenek a kőgazdag kínaiak a szegény magyaroknak? Azért te sem gondolhatod komolyan, hogy ezt elhiszik. Ha ajándékként küldik, és teszemazt vámon azt mondják, hogy "hohohó, mobil? 500USD!", akkor azután fizetsz ÁFÁ-t. Ha erre azt mondod, hogy 200-ért vetted, az adócsalási kísérlet.
Mellesleg a 150EUR-t nem tudom honnan veszed. 45 lesz az.
Megválaszoltam, nem??
Amit neked fizetni kell: 200D után VÁM (2-3%) és ÁFA 27%..
Összesen még fizetsz 60D-nyi többletet.
De nem biztos, hogy vámolják, áfázzák..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!