Egy lány tartozik nekem! Lehet belőle rendőrségi ügy? (infók lent! )
Először is beszélj a szüleiddel.Mond el nekik mi a kialakult helyzet,ha van ügyvéd vagy rendőr ismerősöd kérdezd meg tud segíteni?
Ha nincs ,akkor írj neki a címére ajánlott levélben 1 felszólító levelet,tanukkal aláíratva (lehetőleg szüleiddel).Fontos a tanúk és az ajánlott levél szerepe ,mert ez adja meg a dolog komolyságát.
Ha így sem történik semmi ,akkor a levél másolatával elballagsz a rendőrségre és feljelentést teszel ellene sikkasztás bűntette miatt.
A többit már elmondják a rendőrségen.
A lényeg hogy szerepeljen a feljenetésben az hogy ti szóban megállapodtatok abban mikorra adja vissza neked a pénzt.
Megállapodás történhet szóban és írásban is.Tehát ha papír nem készült róla akkor is van kicsi esély a dologra.
Értem!Szüleimnek ha hazajönnek mindenképp elfogom mondani!
Köszönöm szépen segítséged!
Mivel tudod bizonyítani, hogy kölcsön adtál neki és hogy mennyit?... (Írtatok róla papírt 2 tanúval?)
A rendőrség nem tud semmit sem csinálni, ha nincs bizonyítható irat a kölcsönről!
Vagy vannak tanúid arra, hogy átadtad neki a pénzt és ő megígérte, hogy visszaadja?
Esetleg azt tudnád tenni, hogy most utólag irjatok a kölcsönről egy papírt (2 tanúval aláíratva), amiben benne van az összeg és hogy mikor adja vissza.
Ez elegendő lesz a feljelentéshez!
(A papíron szerepeljen a neve, címe, szem.ig.száma, a te neved, címed, a kölcsönadott összeg számmal és betűvel is kiírva, a két tanú neve, címe, szem.ig.száma, dátum és mindenkinek az aláírása is!)
Értem!Jó rendben köszönöm mindenkinek!A felszólítási levelet megírom,aláíratom a tanúkkal,a beszélgetéseket kinyomtatom!
Mégegyszer köszönöm az eddig válaszokat!hasznos értékelés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!