Ha kártyaszámra utal egyből megérkezik?
Figyelt kérdés
Ünnepnap van, így nem ér ide a pénzem ma. Apukám utalna Angliából, de nekem ma nagyon fontos lenne. Ha számlaszámra utal nem ér ide, úgy hallottam kártyaszámra is lehet. Ez igaz?2012. nov. 1. 09:39
1/5 anonim válasza:
Nem igaz. A kártya az csak egy kulcs a számlához, a kártyaszámhoz nem tartozik pénz, hanem minden esetben egy számla van mögötte. Kártyaszámra utalni az nonszensz fogalom. Mint mondtam, a kártya az csak egy "kulcs" a számlán lévő pénzhez.
2/5 anonim válasza:
Kártyaszámra még nem hallottam, hogy lehet utalni. Nem hinném. Az csak a kártyád azonosító száma. Nem a kártyádon van a pénzed, hanem a bankszámládon!
3/5 anonim válasza:
Van a GIRO utalás, ami akkor is teljesül, ha ünnepnap van - de horribilis összegeket vonnak le érte, nem ajánlom.
4/5 xy333 válasza:
Na eddig mindenki butaságot írt.
Az elsőnek igaza van, DE ettől még létezik olyan, hogy kártya jóváírás. Ahogy terheli is lehet egy kártyát, úgy jóváírni is lehet rá (nyilván a mögötte lévő számlára érkezik a pénz). Attól, hogy ezt nálunk nem nagyon használják, még létezik. Ez -elvileg- valóban valós idejű.
A GIRO pedig egy belföldi átutalási rendszer, amiről te beszélsz, az a VIBER. Ennek valóban magasabb a díja, de ez is azonnali.
5/5 anonim válasza:
03:37!
Jogos, és kicsit kínos is nekem, mert banki IT-n dolgozom... :P
VAlóban, az utalás mehet a minkenki által használt, Giro által üzemeltetett BKR (Bankközi Klíring Rendszeren), vagy az MNB által üzemeltetett Viber (valós idejű bruttó elszámolási rendszer) segítségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!