Ha utánvétellel elküldök egy csomagot és az illető nem fizet akkor nekem kell kifizetni az egész postaköltséget?
Figyelt kérdés
hallottam itt-ott gondoltam megkérdem mert nem akarok pórul járni,ja és ha én sem fizetek akkor bírósági ügy is lehet belőle?2012. okt. 26. 18:01
2/5 anonim válasza:
Az utánvétel úgy működik hogy te a postán kifizeted a feladási díjat feladáskor és azt kézbesítéskor a postás beszedi a címzettől az áru értékével együtt;ha nem veszi át a címzett akkor te a csomagot visszakapod de a feladási díjat buktad.Ha utánvétellel+címzett fizet szolgáltatással (portósan) adod fel a csomagot akkor neked nem kell fizetned feladáskor semmit,kézbesítéskor beszedik az áru értékét és a posta részére a feladási díj másfélszeresét;ha nem veszi át a címzett akkor visszakézbesítéskor neked kell kifizetned a feladási díj másfélszeresét-ha nem fizetsz nem kapod vissza a csomagodat.
3/5 anonim válasza:
Feladod, a postaköltséget levél és csomag esetén is neked ott helyben ki kell fizetned és ha a címzett nem veszi át, akkor visszajön neked a csomag. Esetleg ekkor kell még fizetned némi portót, mert visszajött a cucc és így buktad a postaköltséget. Ha nem fizetsz akkor nem kapod vissza a csomagot, de 500 Ft portó miatt senki nem fog lemondani a feladott csomagjáról...
Ilyen meg nincs hogy utánvételest portósan adjál fel. Azt csak akkor adhatod fel ha kifizeted a postaköltséget is...
4/5 anonim válasza:
Drága Fehersrac!Ilyen van hogy portósan adod fel az uv csomagodat!Kérdezd csak meg a kolleganőidet...
-egy csomagfelvevő-
5/5 anonim válasza:
4-esnek. Megkérdeztem...
Postacsomagnál nincs ilyen szolgáltatás, garantált idejűnél van. Tehát egy-egy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!