Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy a postán kilopják a borítékaink tartalmát?

Figyelt kérdés
Egy Békés megyei kisvárosban élek. Több ismerősömnek és nekem is feltűnt, hogy pl. hiába küldjük be a vonalkódokat bizonyos garantált nyereményért, a nyeremény nem jön... Egyszer az egyik barátnőm nyert egy pólót, az újságban is benne volt, de a postán azt is lenyúlták... Azt mondta, nem csinál botrányt, egy póló miatt nem akar perre menni. Ez az eset kb. 4-5 éve történt. Egy másik ismerősöm a gyermekének akart születésnapjára pénzt küldeni (nem tudom pontosan mennyit, 5 vagy 10 ezer Ft-ot), de a fia már csak a képeslapot találta meg a levélben, a pénz sehol sem volt. Ez már évek óta így megy a postán... Hogy tehetik ezt velünk? Mit kéne lépnünk?
2012. okt. 26. 17:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%

Postás vagyok, postán dolgozom. Nem kézbesítőként, hanem ablakos felvevőként. Sajnos vannak kollégák, akik lopnak, ez tény, kár tagadni, de nem lehet ellene tenni semmit, ez olyan jelenség, ami volt, van és lesz, nem fogsz tudni tenni ellene semmit. Csak azt, hogy nem használod, hanem használsz futárszolgálatot.

Alap dolog, hogy pénz levélben nem küldhető, ez is benne van az üzletszabályzatban, hogy arra nincs felelősség. Mint ahogy a közönséges levelek után sincs, ezt viszont nem a magyar posta találta ki, hanem a kedves unió. Más országban sem tudnak ezzel mit kezdeni, nem csak itthon. Sima levél csak azért vagy, hogy legyen egy alapszolgáltatás a lakosságnak. Az ajánlott levélre legalább van valami garancia ha elvész. Értékes dolgokra meg ott az értéknyilvánítás.

2012. okt. 27. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:
62%
Én kézbesítő vagyok, becsületes, de ha lopni szeretnék a postán akkor se tudnám mit kellene lopni. sima levélen nem látszik mi van venne, ajánlott leveleket sem lehet elrakni, de hát azért mert ajánlott, miért kötelező hogy valaki azt higgye pénz van benne. nem tudom hogy nagyvárosok postáin hogy van ez, de kisvárosban már akkor az ember körmére néznek ha a kedves ügyfél nem kapott tesco szórólapot, ha ajánlott levelek tűnnek el, és ha többször panasszal élnek ellene, ellenőrök kivizsgálját a dolgot, és akár ki is rúghatják a postást.
2012. okt. 27. 15:23
 13/14 anonim ***** válasza:
72%
Ha kapsz egy küldeményt de a pénz nincs benne, be kell menni a postára és kiverni a balhét. Minden küldeményt vissza lehet vezetni mikor hol stb. Tehát nagyon hamar kideríthető hogy mely postán vagy elosztón ment át. Mivel többségében zárt rendszerről van szó, így postán belül kell keresni a tolvajt. Az asztalra kell csapni és fenyegetőzni...Hasonló ügyem nekem is volt már, elmondtam a postavezetőnek hogy ha nem tudják kideríteni mikor és hogy tűnt el az ajándék a csomagból, első utam egy újsághoz vezet majd ahol a posta címét és a postavezető nevét közzéteszik, neki pedig valszeg nagyon hamar lesz egy útja a munkanélkülibe. Lásd 1 hét múlva " Technikai probléma miatt elkeveredett az Ön csomagja" levél jött, és a hiányzó ajándék benne volt. Na de hogy, hogyan került ki a csomagból, az még most is rejtély.
2012. okt. 27. 17:31
 14/14 anonim ***** válasza:
83%
A postavezető odacsaphatott az asztalra, de nyilván tudhatta, vagy volt sejtése arról ki dézsmálhatja meg a küldeményeket. ilyen lopásokat nem egyedül csinálja az elkövető, hanem többen benne vannak, mert pl. a posta ahol én dolgozom, ott senki nem fogja elvinni a balhét a másik helyett, és ha valakit meglátnának hogy bontogatja Karácsony előtt a csomagokat, másnap már nem kellene dolgoznia. sajnos az elosztóközpontokban is nevetséges fizetésért dolgoznak emberek, ami tudom semmire nem magyarázat, és biztos azt remélik hogy valami értékeset találnak, vagy ilyesmi.
2012. okt. 27. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!