Mi a véleményetek arról, hogy a postán kilopják a borítékaink tartalmát?
A postán emberemlékezet óta lopnak mindent, amit meg nem lopnak el azt elrontják vagy összetörik.
Van sok kellemes futárszolgálat, őket kell igénybe venni...
Én erről évekkel ezelőtt olvastam, és mivel ott is emberek dolgoznak, simán el tudom képzelni.
Én még sosem jártam így, viszont ha valami értékesebbet küldök, úgy teszem, hogy írásos nyoma maradjon (könyvelt küldemény, értékbiztosítás, stb).
Hogy tehetik ezt? Megtehetik. Sajnos. De a dolgaid biztonságáról neked kell gondoskodnod.
Aki pénzt borítékban küld, az magára vessen, arra találták ki a postautalványt.
Abban sem vagyok biztos, hogy a garantált nyereményt biztos feladják. Ha meg igen, utána lehet nézni (ragszám a feladónál).
Azt kéne lépni, amennyiben bizonyítékotok van arra, hogy valamit biztos feladtak és nem jött meg, akkor kerestethetitek, mert ehhez jogotok van. Igen is botrányt kell csinálni, ha igazatok van.
Ehhez azért észnél is kell lenni, mert nem arra gondolok, hogy pénz tűnik el egy borítékból, mert itt az is hunyó aki belerakta. Alkalom szüli a tolvajt.
Neked most bármilyen hihetetlen is, a legtöbb postás becsületes, és elszomorító ilyet olvasni.
Utolsó:
Bármilyen hihetetlen de NINCS JOGUK.
Ugyanis egyedülállóan a világon a magyar posta szabályzatában benne van, hogy SEMMIFÉLE garanciát nem vállalnak azért, hogy egy levél pl. célhoz ér.
Ha a legtöbb postás becsületes, akkor hogy lehet hogy sose érnek célba az ilyen küldemények? Pont a néhány nem becsületes kezén mennek át mindig? Érdekes, hogy évek óta mindig küldünk karácsonyi csomagot egymásnak egy családtagunkkal és a csomagban ugyan nincsenek értékes dolgok, amit érdemes ellopni, de eddig egy olyan csomagot se kaptunk, amin ne látszott volna meg, hogy valaki vagy valakik azért lecsekkolták mi van a dobozban...
Egyébként nem csak a postán vannak ilyen emberek. Irodán dolgozom és az elvileg intelligens, diplomás és nem is keveset kereső kollégákból jó pár szereti megdézsmálni a vendégeknek fenntartott élelmiszereket, hazavinni ezt-azt az irodából.
Én azon a véleményen vagyok, hogy ha ilyen dolgokat tapasztal az ember, akkor igen is csináljon balhét! Nem kell őket beperelni, vannak más módszerek is, hogy felkavarjuk az állóvizet. Azzal ha csak legyintünk azt érjük el, hogy egyre többen érzik majd úgy, lehet nyugodtan lopkodni, úgyse lesz semmi következménye!
Ki fogok próbálni valamit. Feladok 10 borítékot, benne egy a/4-es papírral és mellé félbe hajtva egy pénznek látszó nyomtatott papírt.
Megnézem, a küldemények hogyan jutnak célba.
# 6
Nem csak a közönséges, hanem az ajánlott és ragszámos küldeményeknél sem vállal semmit a posta. A feladási díj párszorosát visszafizetik és menj anyádba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!