Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lakásba jelentett személy...

Lakásba jelentett személy kijelentésének módozatai?

Figyelt kérdés
Ha egy család címére bejelentkezett régen valaki a tulaj aláírásával de már elege van a tulajnak a személyből és azt akarja hogy eltakarodjon a pcsába de ő nem hajlandó kijelentkezni mit tehet a cím jogos tulajdonosa hogy megszűnjön oda a bejelentése annak a személynek?

2012. okt. 25. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez egy kemény dió.Elsőként az okmány irodába kell bemenni,és ott érdeklődni.Sajnos el kell keserítselek,ha az adott személyek vagy személy a lakásban életvitelszerűen él,akkor nagyon nagy indokkal tudod onnan kijelenteni.Ezzel szemben az állandó lakcím nem jogosítja fel a bejelentett személyt arra,hogy a magántulajdonba ki-be sétálhasson-ezzel sokan el vannak tévedve.A tulajdonosnak jogában áll a saját lakásába azt beengedni,akit akar.Volt rá példa,hogy maguk a rendőrök sem tudták helyesen ezt a jogszabályt,és kötelezni akarták a tulajt,hogy engedje be a nem kívánatos személyt.
2012. okt. 25. 19:09
 2/8 A kérdező kommentje:
És ha nem lakik ott a személy csak a lakcíme van bejelentve oda ,a tulajnak miért mondják azt az okmányirodában hogy ő nem irathatja ki ?Vagyis mindenki csak saját maga írathatja ki saját magát egy címről. A beíratkozásnál kell egy két tanú aki a tulaj és aláírja hogy beíratkozott de ki már nem írathatja a tulaj. Vagy nem ismerik a jogszabályt ezek a hivatali pöccsök?
2012. okt. 25. 19:51
 3/8 A kérdező kommentje:
Állítólag a tulaj kérésére semmilyen információt nem adott ki a hivatal még arról sem hogy kik vannak ki be jelentkezve a saját házába ,ez hogy lehet?
2012. okt. 25. 20:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Kényszerkijelentés sima ügy. Nem kell ez túlbonyolítani, a tulajnak bármikor megcsinálják.
2012. okt. 25. 20:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Esetleg azt megtudod mondani hova kell fordulni? Tanácsháza,okkmányiroda?
2012. okt. 25. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Okmányirodába meg kell csinálniuk, ha be tudták írni akkor ki is ki kell.

Ne hagyd annyiba.

2012. okt. 25. 22:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Na várjunk,mert ez nem ilyen egyszerű(sajnos.

Okmányirodába bemész,kitöltöd az űrlapot,otthon két tanú aláírja,hogy a delikvens nem lakik a lakásban,befizetsz 3.000 Ft illetéket,és 30 napon belül elbírálják.Na, ekkor jöhet az,hogy az Önkormányzat ellenőrzést tarthat a lakásodban,hogy az adott személy valóban nem lakik ott,vagy csak te akarsz szemétkedni vele.Ha ott lakik vagy esetleg egy rosszindulatú szomszéd azt állítja,hogy igen kérem ott lakik az XY mert én sokat szoktam őt látni,akkor az Önkormányzat nem jelenti ki.mehetsz fellebbezni a Kormányhivatalba szintén illetékért.Jó mi??

A másik.Hallottam már egy pár esetet én is,hogy nem adnak a tulajdonosnak felvilágosítást arról,hogy kik vannak bejelentve.Ilyen nincs.Akkor a jegyzőnél kell panaszt tenni,vagy feljelenteni őket szintén a Kormányhivatalnál.

2012. okt. 26. 00:06
 8/8 anonim válasza:

Jelen helyzetben én nálam is egy hasonló helyzet alakult ki.. Bejelentettem egy személyt a lakásba, aki most márciusba közölte, elköltözik... el is költözött, DE nem jelentkezett ki, csak a postai cuccait irányíttatta át. No már most, én elmentem az okmányirodába, kényszerkijelentést kértem AZONNAL, kezembe nyomtak egy űrlapot, töltsem ki otthon, és 3 nap múlva menjek vissza. Kérdeztem miért, mikor most szeretném....? mondták, hogy az illetőnek meg kell adniuk a 3 munkanapot, hogy lép-e. Eltelt 1 hónap, most áprilisba, megkérdeztem az o.irodába, hogy kijelentkezett e, hát nem tette meg, ennek fejébe kértem, hogy akkor tegyük meg ezeket a lépéseket, mondta a férfi, hogy 1 hónapon belül küldenek 3-unknak (én, meg két tanúnak) idézést, hogy meg kell jelennünk, és közösen alá kell írnunk a papírokat...

Eddig ez volt a tapasztalat, és most jön a kérdés....

Mi történik akkor, ha az egyik tanúm meggondolta magát, és nem akar tanúskodni? Olyankor mi a teendőm..?

2015. ápr. 29. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!