Lakásba jelentett személy kijelentésének módozatai?
Okmányirodába meg kell csinálniuk, ha be tudták írni akkor ki is ki kell.
Ne hagyd annyiba.
Na várjunk,mert ez nem ilyen egyszerű(sajnos.
Okmányirodába bemész,kitöltöd az űrlapot,otthon két tanú aláírja,hogy a delikvens nem lakik a lakásban,befizetsz 3.000 Ft illetéket,és 30 napon belül elbírálják.Na, ekkor jöhet az,hogy az Önkormányzat ellenőrzést tarthat a lakásodban,hogy az adott személy valóban nem lakik ott,vagy csak te akarsz szemétkedni vele.Ha ott lakik vagy esetleg egy rosszindulatú szomszéd azt állítja,hogy igen kérem ott lakik az XY mert én sokat szoktam őt látni,akkor az Önkormányzat nem jelenti ki.mehetsz fellebbezni a Kormányhivatalba szintén illetékért.Jó mi??
A másik.Hallottam már egy pár esetet én is,hogy nem adnak a tulajdonosnak felvilágosítást arról,hogy kik vannak bejelentve.Ilyen nincs.Akkor a jegyzőnél kell panaszt tenni,vagy feljelenteni őket szintén a Kormányhivatalnál.
Jelen helyzetben én nálam is egy hasonló helyzet alakult ki.. Bejelentettem egy személyt a lakásba, aki most márciusba közölte, elköltözik... el is költözött, DE nem jelentkezett ki, csak a postai cuccait irányíttatta át. No már most, én elmentem az okmányirodába, kényszerkijelentést kértem AZONNAL, kezembe nyomtak egy űrlapot, töltsem ki otthon, és 3 nap múlva menjek vissza. Kérdeztem miért, mikor most szeretném....? mondták, hogy az illetőnek meg kell adniuk a 3 munkanapot, hogy lép-e. Eltelt 1 hónap, most áprilisba, megkérdeztem az o.irodába, hogy kijelentkezett e, hát nem tette meg, ennek fejébe kértem, hogy akkor tegyük meg ezeket a lépéseket, mondta a férfi, hogy 1 hónapon belül küldenek 3-unknak (én, meg két tanúnak) idézést, hogy meg kell jelennünk, és közösen alá kell írnunk a papírokat...
Eddig ez volt a tapasztalat, és most jön a kérdés....
Mi történik akkor, ha az egyik tanúm meggondolta magát, és nem akar tanúskodni? Olyankor mi a teendőm..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!