Nikol1204 kérdése:
Hány nap szabadságot vehetek ki?
Figyelt kérdés
Okt.1-el vettek fel mint pályakezdő start kártyával és dec.31-ig van szerződésem. 18 éves múltam.#szabadság #3 hónap munkaviszonynál
2012. okt. 24. 11:21
1/8 anonim válasza:
20 nap az éves, tehát 3 hónapra 20/12 *3 = 4,9,azaz 5 nap jár
2/8 A kérdező kommentje:
Oddejóó :) és ezt bármikor kivehetem?
2012. okt. 24. 11:39
3/8 anonim válasza:
A szabadságot már a ledolgozott idő után kapod meg. Ezért szokták azt hogy a próbaidő alatt nem adnak ki szabit. De cége válogatja. Meg kell kérdezni hogy mikor veheted ki. Az is lehet hogy csak decemberbe adják ki vagy ki fizetik a szabidat.
4/8 A kérdező kommentje:
Én ezt nem vágom... 3 hónapra szól a szerződésem, utánna nem lesz hosszabítva mert csak azért vettek fel mert így ez idő alatt ingyen dolgozok nekik magyarul... és most lesz egy hónapja hogy dolgozom.. akkor hogy lehet szabadságot kivenni?
2012. okt. 24. 11:53
6/8 anonim válasza:
Pedig nagyon egyszerű.
Mivel fix időre dolgozol így a következőképpen megy a szabi.
3 hónap alatt 5 napot tudsz szabin lenni. De csak a ledolgozott idők után mehetsz szabira. Olyan nincs hogy 1 hónapot dolgozol és előre kiveszed az 5 napot.
Vagyis ha 3 hónapra 5 nap szabi jár akkor az 5 napot elosszák 3 hónappal. 1 hónapra 1.6 nap szabi jár. 2 hónapra 3 nap jár . 3 hónapra 5 nap jár.
Szóval ha 1 hónapot dolgoztál 1 napot tudsz kivenni. Ha 2 hónapot akkor max. 3 napot tudsz kivenni. Az utolsó hónapban a maradékot vagy a végén az 5 napot.
7/8 A kérdező kommentje:
Na így már értem köszönöm:) és ha csak 1 napot tok kivenni ebben a hónapban és van egy nap amikor nem dolgoztam és nincs rá igazolásom akkor mivan?
2012. okt. 24. 12:58
8/8 anonim válasza:
És annak is csak az egyharmada fölött rendelkezel, a többi fölött a cég. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!