Az igaz, hogy szabalysertes nyomozasakor a bank megtagadhatja, hogy kiadja szamlaszam alapjan a tulajdonos adatait a rendorsegnek? Ost beszeltem ket rendotrel es ok allitjak de ez nekem eleg erdekesen hangzik.
Szia!
Én a Vaterán vásároltam,átutaltam a pénzt az illetőnek,de a terméket nem küldte és a pénzt sem.A rendőrségen feljelentést tettem.2 hónap múlva lezárták az ügyet,mert nem állapítható meg a tettes kiléte.50 ezer forint értékhatárig nincs bűncselekmény csak szabálysértés és ez esetben sem a vatera sem a bank nem adja ki az ügyfél adatait még a rendőrségnek sem.Ily módon bárki lehet netes csaló és szedhet ki sok ezer forintot a jóhiszemű emberektől,teljesen védve van ha 50 ezer ft alatt csal és ráadásul 6 hónap alatt elévül az ügy.Én most akarok írni erről egy újságcikket is.Ha gondolod,írd meg az esetedet.
Utolsó hozzászóló!
Amiket állítasz, alátudod támasztani jogi nyilatkozatokkal vagy törvény cikkekkel?
Ha igaz, akkor nagyon szomorú és szégyenletes a dolog, bárki kizsebel bárkit az interneten...
2012. évi II. törvény 177.§.(1).bek.
1996. évi CXII. törvény 51.§.(2).bek. d) pontja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!