Hol lehet olyan házak, lakások iránt érdeklődni, amelynek hitelét nem fizette a tulajdonos és ezért a bank olcsóbban is eladja?
Figyelt kérdés
2009. márc. 19. 13:55
1/6 anonim válasza:
A bank olcsóbban nem adja el, hanem elindítja a végrehajtást, vagy kielégíti magát a vételi opciós jogából, azaz tulajdonosság válik az ingatlanban.
Végrehajtás esetén speciális szabályok vannak, de ahogy nézegettem most a végrehajtásokat, nem igazán "éri meg".
De ahol ingatlant szeretnél, ott menj be az önkormányzathoz, bírósághoz, ott ki vannak függesztve az árverésre kerülő ingatlanok. Azokból "mazsolázhatsz." APEH-tartozók árveréseit pedig az APEH honlapján találod meg. Ott licitálni is tudsz.
2/6 anonim válasza:
Pl nálam lehet ilyen lakások után érdeklődni, de csak kp-ért lehet megvenni őket kb a forgalmi érték 60-80%-áért attól függően, hogy hol van.
3/6 A kérdező kommentje:
Szia,
Irtam a mailedre.
Várom válaszod. KÖszi
2009. márc. 19. 19:32
4/6 anonim válasza:
Szia! Sajnos nekem pont ilyen lakásom van és eladó. (Székesfehérvár)
5/6 A kérdező kommentje:
Sajnálom. Székesfehérvár sajnos kiesik, de bízom benne, hogy még meglelő áron tudod értékesíteni. Az a helyzet, hogy én direkt nem vevőtől venném, hisz ne én legyek a gonosz,hanem a banktól, hisz a cél, hogy olcsóbban jussak hozzá, mint a piaci ár.
2009. márc. 22. 15:52
6/6 anonim válasza:
önkormányzati hirdető táblán, földhivatalban a hirdetőtáblán általában kint vannak a végrehajtás alá került házak. a tartozás fejében mindenképpen elkínálja, de szerintem többért kínálja el, mint maga a tartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!