Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom meg, hogy...

Honnan tudhatom meg, hogy kell-e és mikor mennyi vámot fizetni, ha egy indiai cégtől rendelek? Egyáltalán hogy megy ez?

Figyelt kérdés

20kg-os csomag lenne, nem viszonteladásra, ha ez számít. Azt sem tudom mi vámköteles, textileket rendelnék...

A vám és pénzügyőrség honlapja egy káosz, nem találtam semmit meg rajta (biztos ott van valahol, vagy nincs, de már az x. pdf-et töltöttem le és kicsit ideges lettem...)

Azért kérdezem, mert egyik barátnőmnek darabonként szétvégták amit rendelt, hogy ne tudja kereskedelmi forgalomba hozni - de így nyilván másra sem tudja már használni... Vagy a magyar határon mindent tönkretesznek automatikusan (alaktalanításnak hívják az eljárást)?

2012. okt. 21. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezt nem is értem, mi az, hogy darabokra szétvágták?! Ilyet csak olyan termékkel szoktak csinálni, amit tilos itthonra behozni (ezt ruháknál nem tudom, hogy miként tudod kideríteni. Nyilván bizonyos anyagokból vagy színezékekkel kezelt ruhákat nem lehet behozni az EU-ba).

Az viszont biztos, hogy 22 EUR érték felett ÁFA köteles minden (27%), illetve 50 EUR környékén már VÁM köteles is (terméktől függ mennyi a vám 0-10% között).

2012. okt. 21. 17:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Textilzsákokat vágtak szét, sima fehér kezeletlen pamut volt...

Még azt nem tudom, hogy hogy tudom meg, hogy mennyit, mikor kinek kell fizetni? Azt az infót már megtaláltam a honlapon, hogy átutalással, merthogy az mennyire egyszerű...stb. Az áru értéke úgy 250 euró körül lenne...

Az áfát sem értem, milyen áfa? Áfát akkor számol fel az ember, ha elad valamit, nem? Vagy azt simán csak úgy be kellene fizetnem a magyar államnak, miután az indiai cégnek már kifizettem a vételárat egyszer? Ezt nem értem...

2012. okt. 21. 17:44
 3/3 anonim ***** válasza:

MO-n elvileg minden anyagról kell, hogy legyen műbizonylat illetve minden késztermékben benne kell lenni annak a kis adattáblának, ami a pl pólók nyakában van. Ha ez nincs megy a levesbe, mert bármilyen kétes vegyszerrel kezelt ruha lehet.

Áfát MINDENRE kell fizetni, ami bekerül MO-ra (te ugye indiából NETTÓba kapod, nincs rajta az indiai adó). Majd ha hivatalosan eladod a terméket, akkor visszaigényelheted a befizetett ÁFÁdat és a végfelhasználó meg befizeti majd a végleges ÁFÁ-t. És igen, simán csak be kell majd fizetned. Ugyanis az indiai cégnek a termék árát fizetted, a magyar államnak meg az adót, amiből Viktor majd vesz új A8-ast a pereputtyának.

2012. okt. 21. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!