Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van olyan ingatlanos, aki...

Van olyan ingatlanos, aki magasabb áron tudja értékesíteni az ingatlant, akár plusz jutalékért?

Figyelt kérdés
2012. okt. 20. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Ilyen nagy kínálat mellett én nem hiszem.

Mondjuk a lakás helye sokat számít.

2012. okt. 20. 22:59
 2/8 A kérdező kommentje:

Elég jó helyen van az ingatlanom.:)

Ha ingatlanos olvassa a hirdetésem, írhat privát üzenetet is.

2012. okt. 20. 23:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért van az, hogy az emberek mindig felülértékelik az ingatlanjuk értékét?
2012. okt. 21. 12:37
 4/8 A kérdező kommentje:

Mert hozzáadják az ingatlanjukba fektetett érzelmi töbletet és sokan még mindig azt hiszik, hogy kereshetnek a dolgon, ezért sokan csak túlárazva hirdetik, de reális áron az életbe nem adnák oda.

Tényleg sok ingatlan van túlértékelve.

Például 20millióért Pesten annyi szar házat árulnak, holott annyiért már jót is lehet kapni.

2012. okt. 21. 17:58
 5/8 anonim ***** válasza:

"hozzáadják az ingatlanjukba fektetett érzelmi többletet"

Igen csak ez egyetlen vásárlót sem érdekel. Utána meg csodálkoznak ha még meg sem nézik, nem hogy megvásárolják.

2012. okt. 21. 18:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Ez így van.

Én jó áron kínálom az ingatlanom, mégse jött vevő.

Van olyan hasonló lakás, amit dupla áron kínálnak, mint az enyém ugyanazon a környéken, has

2012. okt. 21. 18:38
 7/8 A kérdező kommentje:
hasonló méretben. (persze évek óta árulják)
2012. okt. 21. 18:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Az a nagy igazság, hogy ilyen túlkínálatban nehéz valamiért az átlagos piaci árnál többet megkapni, hacsak nincs valami - a vevő szempontjából vonzó - extra pedigréje az ingatlannak. A vevők úgy gondolkodnak, hogy jól akarnak járni. Az senkit nem érdekel, amikor az eladó felhozza az érveit, hogy azért nem adhatja olcsóbban, mert x forint tartozás van rajta például. Én volt már, amikor visszakérdeztem az ilyen eladónak, hogy ő venne-e drágábban házat azért, mert eladósodott vagy álmodozó eladó árulja? Nyers, de célravezető kérdés. Egyébiránt az ingatlanszakma nálunk kevéssé ismert és még kevésbé alkalmazott vetülete a 'home staging' azaz az "ingatlan színpadra emelése", ami annyit tesz, hogy úgy kellene a függönyöket, bútorokat, színeket megválasztani valamint úgy kellene profin lefotózni a pecót, hogy abba egyből bele lehessen szeretni. Mivel ahogy korábban is jeleztem, a vevő jól akar járni. Ergo magasabb árat akkor csikarhatunk ki, ha az érzelmeire tudunk hatni. Ezt pedig megfelelő home staging-gel megtehetjük. Persze erre áldozni kell tudni, de lehet, hogy sokszorosan meg fog térülni. Üdvözlettel egy ingatlanos.
2012. nov. 16. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!