Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha az önkormá...

Mit lehet tenni, ha az önkormányzat több pénzt utal, mint amennyit a határozaton megállapítottak?

Figyelt kérdés
Az ismerősömnek a határozatán a foglalkoztatás helyettesítő támogatás összege sokkal kevesebb,mint amennyit kap.6ezer forinttal utalnak többet neki minden hónapban,mint bárki másnak.Szerintem véletlenül,hiszen amennyit megállapítanak,annyit kéne kapnija,és ráadásul ez minden embernek 22800 ft.
2012. okt. 3. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Jelentenie kellene es a különbözetet visszafizetnie
2012. okt. 3. 11:55
 2/7 A kérdező kommentje:
De ő azt mondta hogy nem szól,mert örül neki hogy többet kap.Nem akarok neki rosszat,csak igazságtalannak tartom ezt.
2012. okt. 3. 12:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha tévedésből rossz összeget utalnak neki, egy u.n. "belső ellenőrzés" előbb-utóbb úgyis kibuktatja, és akkor kb. 15 napon belül egyösszegben kötelezik arra, hogy fizesse vissza. Megúszni nem fogja! Jobban jár, ha utánanéz önként!
2012. okt. 3. 13:50
 4/7 anonim ***** válasza:
Jogalap nélküli gazdagodás, tehát kötelessége jeleznie. ha rájönnek majd egyösszegben hatósági határozattal kötelezik a visszafizetésre, ha nem teszi, bírósági eljárást fognak indítani.
2012. okt. 8. 20:43
 5/7 A kérdező kommentje:
én rákérdeztem az önkormányzatnál,és azt válaszolták hogy valószínű hogy rokkant nyugdíjas,de nem adhatnak nekem felvilágosítást,ezt értem is.Ő nem rokkant nyugdíjas,csak nevetett mikor mondtam neki,de örült is,hogy de jó.Szerintem akkor nem is ezt a támogatást kapná.Én arra gondolok,hogy véletlen a tavalyi összeget kapja,mert az pontosan ennyi volt,és lehet ha kiderülne,akkor az önkormányzat dolgozói is bajban lennének.Lehetséges ez?
2012. okt. 9. 09:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Mit foglalkozol vele? Ha kiderül hogy hibáztak az önkormányzatnál,nagy is vissza kell fizetnie
2012. okt. 9. 09:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Hogy miért is érdekel?Azért,mert ha véletlenül mégis csak jogosan kapja,akkor más ember is megigényelhetné,hiszen vannak olyan emberek,akik kevesebbet kapnak,nem találnak munkát,tisztességesek,és nagyon szegények.Az ismerősöm,pedig ha úgy vesszük nem is szorulna rá,mert a szülei eltartják,még rezsit se kell fizetnie,van egy gyermeke akit szintén a nagy szülei tartanak el.Tehát amit kap pénzt,csak luxusra költi.És a tisztességes,szegény emberek,2-3 gyermekkel,szerintem jobban megérdemelnék.
2012. okt. 9. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!