Egy házaspárnak kb mennyi pénz szükséges, hogy ésszerűen, de nem szűkölködve éljenek?
Havi szintén a bevételek egy (nagyobbik) részét szeretnénk félretenni. Viszont kicsit gondban vagyok, hogy mennyit szánjunk "felélésre".
A havi rezsi 35-40 rugó. A kaja minőségén semmiképp nem szeretnénk spórolni, bár nem is bioboltban vásárolnánk. De egészséges, nyers hozzávalókból főznék, sok zöldséggel. (Húst nem igényli annyira egyikünk se, heti 1-2 alkalommal bőven elég, akkor is szárnyas mell)
Extra kiadás annyira nincs, szórakozásra mondjuk eg yhavi 10-est félretennék, mozi, egyebek.
A szárnyas mell nem is olcsóbb, és nem is jobb más húsoknál, csak divatos.
Két embernek kajára havi 30 elég. Ha igényesebbek vagytok, akkor 40. Mi 4-en költünk 30-at kajára, és változatosan főzök.
El sem tudom képzelni, hogy lehet 2, pláne nem 4 embernek havi 30e forintból enni?!
Nekem egyedül sem megy....
2/3. Úgy lehet 4 embernek 30.000.- ből enni, hogy nem a legdrágább kajákat veszed meg. Akkor veszel, amikor akciós.
Nem veszel készételeket, kész szószokat, fűszerkeverékeket stb. Helyette természetes alapanyagokat használsz.
Meg kell tanulni jóízű, laktató ételeket főzni, a rendelkezésre álló alapanyagokat gazdaságosan beosztani.
A neten is találhatsz sok írást, ami a gazdaságos háztartás vezetésről szól.
Akkor sem tudom elképzelni.
Napi 3 étkezéssel ezt azt jelenti, hgy 250 (!!!) forintból jön ki fejenként naponta! Egy mezei reggeli sem jön ki 250 forintból, nemhogy még egy ebéd és egy vacsora is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!