Ügyfélkapun eltudom intézni, hogy magamnak fizessem a TB-m?
Figyelt kérdés
Megszűnt a munkahelyem, és magamnak kéne fizetni a tb-t. A Navnál olyan sokan vannak, viszont van ügyfélkapum. Eltudnám intézi úgy, hogy nem kell bemennem a Navhoz?2012. szept. 28. 09:36
1/10 anonim válasza:
igen, van erre egy nyomtatvány, 12T1011-nek hívják, ányk-val kitölthető. A csekkeket meg azt hiszem postázzák a címedre.
2/10 anonim válasza:
Először lehet, hogy muszáj lesz, ugyanis van egy nyomtatvány, ún. ,,TB ki-bejelentkezési nyomtatvány", amin be kell jelentkezned, hogy innentől fogva te fogod fizetni a TB-t. Aztán intézheted ezt interneten keresztül is, a számládról küldesz minden hónapban 6390 FT-t. De nézz szét az OEP oldalán, ott szerintem le van írva:)
3/10 anonim válasza:
első vagyok, a nyomtatvány NAV-os, NAV.gov.hu oldalról (régi APEH oldal) tudod letölteni az anyk programmal együtt.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Megtaláltam.
2012. szept. 28. 10:04
5/10 A kérdező kommentje:
Bocsi még egy kérdés: Ha találok állást akkor a lemondást is elintézhetem az ügyfélkapun keresztül? Vagy akkor már be kell mennek a munkaszerződéssel?
2012. szept. 28. 10:08
6/10 A kérdező kommentje:
*mennem
2012. szept. 28. 10:08
7/10 anonim válasza:
B lap 1-es mező a kijelentkezésé. 1. oldalon a változásjelentést kell ilyenkor beixelni, a B lapot értelemszerűen kitölteni és ugyanúgy beadni ügyfélkapun.
8/10 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm!
2012. szept. 28. 10:17
9/10 anonim válasza:
Egy ideje már nem kell kijelentkezned, ha munkaviszonyt létesítesz, a munkáltató bejelentése alapján automatikusan törlik a fizetési kötelezettséged.
Ha csekken akarsz fizetni, azt külön kell igényelni (ez is letölthető a NAV honlapjáról és beküldhető ügyfélkapun keresztül)
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2012. szept. 28. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!