Mit csinálhatok 19 éves árva?
19 éves vagyok van még egy évem az érettségiig, van egy házam 25 milliót ér, de hitel van rajta,
8,6 millió hitel, na én tanulok, de egyedül vagyok, mit tehetek? hatalmas a ház semmi pénzem nincs mik a lehetőségek?
Próbáld meg eladni áron alul hogy a hiteledtől megszabadulj, keress valami munkát suli mellé hogy eltudd magad látni, esetleg próbálkozhatsz segítséget kérni a helyi önkormányzatnál, biztos fognak valamit adni mert még tanuló vagy bár nagykorú ugyan de valamit kapni fogsz.
Első lépés az hogy a hiteltől szabadulj! Mivel nagy a ház és nincs rá szükséged így eladhatod bár tuti nem fogsz érte 25 milliót kapni maximum 15-16 ért eltudod adni. De érdeklődj a banknál is hogy eladhatod-e és akkor megszabadítanak-e a hiteltől ha többet kapnál a kelleténél, vagy ha átvállalja valaki.
Ne menny sem egyetemre, sem főiskolára.
Add el a házat és amennyiért tudod és költözz albérletbe. Keress munkát és kezdj el egy szakmát (szakács, villanyszerelő, asztalos). A maradék pénzed (lakásból) pedig tedd el és még spórolj mellé.
Szakma közben tanulj meg 1-2 nyelvet és amint meg lesz a szakmád menny ki külföldre. Ott a szakmádban elhelyezkedsz és a megspórolt pénzed pedig fektesd be valamibe. pl. Ha szakács vagy nyiss egy kisebb éttermet stb., ha jól csinálod a dolgokat akkor 25 éves korodra már jól eltudsz éldegélni. Ha egyetemre mész akkor meg csak akkor fogod abba hagyni és az össze spórolt pénzed elment egyetemre és még 6 évet dekkolhatsz ebben az országban, mert köteles vagy ennyit ledolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!