Szép kártya : ha megadtam most okt-től melyik alszámlára szeretném kérni a juttatást, jövő januárban változtathatok rajta?
Igen, a munkahelyen kell szólni, hogy melyikre menjen, de vigyázni kell a Szép Kártya egyes alszámláinak kedvezményes adózási korlátjára:
Köszönöm a válaszokat!
Szépkártya: megnéztem az oldalt,de nem értem,amit írtál az adózási korlátokról :( A cég annál többet nem tehet rá...,vagy igen? Egyébként a 3 alszámla ugyanolyan adózás alá esik,nem?
Vannak összeghatárok.
A cég nem fog neked rátenni többet,de elvileg tehetne.
Dehát ki kap annyit hogy túllépd...
Az Személyi Jövedelemadó törvényben vannak határok: szálláshely 225 ezer, vendéglátás 150 ezer, szabadidő 75 ezer.
Ha a cég ennél többet fizet, akkor annak magasabbak az adóterhei, és lehet már nem éri meg neki.
Pl. ha már ment 150 ezer a vendéglátósra, akkor ha a szabadidős 75 ezret is a vendéglátósra akarod, akkor a cégnek magasabb adókulcsokat kell fizetnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!