Honnan lehet tudni, hogy a munkáltatóm tb kifizetőhely-e?
Azt olvastam, hogy 100 alkalmazott felett már kötelező tb kifizetőhelynek lennie. Én egy iskolában dolgozom, ahol 70-en dolgozunk, de a fizut az önkormányzattól kapjuk, mert önkormányzati ált. iskoláról van szó. A hivatali dolgozókkal együtt már tuti, hogy vagyunk százan, akkor most nekem az önkormányzat a kifizetőm? És az tb. kifizetőhely? Ilyenkor van rá esély, hogy a bérezési napon kapjam a táppénzem (mint mikor a fizetést szoktam)? Azért érdekel, mert úgy hallottam, az OEP nem siet a kifizetéssel. Ezért jobb lenne, ha az önkormányzat fizetné, mert annak elvileg akkor kell utalnia, mint a munkabért.
Van valaki hasonló helyzetben? Ti időben kaptátok meg a tp-t?
Önkormányzat, iskolák, ovodák bérszámfejtését egységesen a MÁK Területi Igazgatósága (Magyar Állam Kincstár) végzi, megyén belül mindenkiét, ezért a MÁK TB-kifizetőhely. Ez azt jelenti, hogy mind a táppénzt, a gyes, gyed, egyéb hasonló járandóságokat ez esetben a MÁK számfejti és a munkabérrel azonos úton-módon jut el a dolgozóhoz.
Igen, a munkabérrel együtt, ha időben leadtad a tp-s papírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!