Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám eladni a házamat?

Hogyan tudnám eladni a házamat?

Figyelt kérdés
Évek óta szeretnék eladni egy újszerű házat "baráti" áron. Sokan megnézték már, legutóbb még egy mérőszalagot is kellett kerítenem, mert még az ágy helyét is kimérték... Azonban ez a vevő-jelölt is visszalépett, mert a férjé volt a pénz és ő nem akarta. Mindeféle véleményre kiváncsi is nyitott vagyok. Hogyan adhatnám el ezt a kis házikót?
2009. júl. 31. 21:21
 1/2 anonim ***** válasza:

Elég nehéz eladni egy lakást/házat, ráadásul nehezíti a helyzetet a válság, most még nehezebb lett... :[

Sokan évekig hirdetik a lakásukat/házukat, mire sikerül eladni (ezalatt, amit kinéztek maguknak gyakran már el lett adva).

Nekem viszonylag gyorsan sikerült nyélbeütnöm az eladást és a vételt, lehet nagy szerencsém is volt, az is igaz, hogy az eladandó lakásom keresett helyen volt (Rózsadomb), egymásnak adták a kilincset az érdeklődők.

Nekem az a módszer "jött be", hogy szerződést kötöttem egy ingatlanközvetítő hölggyel, és ö

ő is meghirdette a lakásomat, mellette én is, és megmondtam neki : ha nekem sikerül eladnom, akkor ő elesik a jutalékától, ha ő hoz rá vevőt, abban az esetben neki jár a jutalék! (Szóval, versenyben voltunk!)

8 nap alatt megvették a lakásomat!!! :D

(Az ingatlanközvetítő szerzett rá vevőt.)

Ha jól emlékszem, az ingatlanközvetítő jutaléka 5% volt, ennyit nagyon megért nekem, hogy :

- pár nap alatt rengeteg potenciális vevőt hajtott fel

- nem kellett évekig várnom, ezért megvehettem az általam kinézett lakást

- megbízható vevőket hozott a lakásomba, nem "akárki" csődült be, mindenkit személyesen elkísért! (Ez sem mindegy!)

Egy ingatlanközvetítő "benne van a szakmában", van egy csomó potenciális vevője, akiket értesíteni tud, ha kedvére való vagy előnyös vétel bukkan fel, tehát nem csak a napi hirdetésekből "dolgozik"...

Az sem mellékes, hogy ez az ingatlanközvetítő hölgy az egész adás-vételemet elintézte : megírta az előszerződést, ügyvédet szerzett, beszerezte a földhivatali iratokat, hasznos tanácsokat adott, mit hogyan ajánlott intéznem, szinte semmit nem kellett csinálnom! :D

Ingatlan adás-vételnél van egy csomó jogszabály, amit ismerni kellene, hogy nehogy megjárjam vagy nehogy ráfizessek.

VISZONT : ha ingatlanközvetítővel szerződést kötsz a lakásod eladására, azért vigyáznod kell :

- ne fizess egyiknek se "regisztrációs díjat", mert az ilyen cégek soha nem adják el a lakásod, de tuti lenyúlják a többezer forintodat a semmiért...

- mivel "kizárólagos jogot" kérnek az eladásra (mással nem köthetsz ilyen szerződést) ezért tanácsos nagyon megnézni, melyik cégnél kötelezed el magad, mennyi esély lesz a gyors eladásra...

- különböző jutalékokkal dolgoznak ezek a cégek, tájékozódj ebben az ügyben, mert nem mindegy, mennyit akasztanak le rólad... Azt is pontosan tisztázd, mit tesznek ezért a pénzért?

2009. júl. 31. 21:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Igyekez minél több internetes oldalon hirdetni a házat , pl : startapro.hu , expressz.hu stb, stb , de figyel oda , hogy a hirdetés igényes legyen sok kép meg minden.

Én nekem sikerült 7 millió értékű kocsimtól 2 hónap alatt "megszabadulnom".

2009. júl. 31. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!