Adósság csak a hagyaték erejéig örökölhető?
Igen, jól tudod. Adósság csak a hagyaték erejéig örökölhető.
Bár egyes szervezetek be fognak próbálkozni, de csak annyi adósság örökölhető amennyit az örökségből le tudnak vonni.
Anyám 1 hónapja halt meg. Semmit nem örököltünk utána, még hagyatéki tárgyalás sem volt. Mégis az Emász követeli tólünk az 50 ezer forintos villanyszámla elmaradást.
Követelheti, de semmit nem ér el vele.
De csak azért mert a ház értékesebb volt, mint az adósság.
A haszonélvezeti jog egyébként nem is örökölhető, így ha nincs más hagyaték, akkor az adósság sem.
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem, a legelső volt a leghasznosabb közülük:
"csak annyi adósság örökölhető amennyit az örökségből le tudnak vonni."
-de mindegyiken érzem a segítő szándékot.
Azt hiszem, igen sokat segítene sokaknak, akik laikusok, mint itt a legtöbben, ha sikerülne végre hitelt érdemlően letisztáznunk magunknak néhány jogi szakkifejezést ezzel kapcsolatban is (pl. hagyaték, örökség, adósság, tartozás, követelés, behajthatóság, stb.) Nekem is ezekkel van a problémám, lévén, még csak nem is ugatom a jogot, így néha hajlamos vagyok dolgokat félreérteni vele kapcsolatban. Viszont ezzel együtt is nagyon sokat segítettek azok, akik most válaszoltak nekem. KÖSZÖNÖM NEKIK !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!