Hogy beszélnétek a pénzügyeitekről, (jó) anyagi helyzetetekről családtagok, ismerősök, kollégák előtt? Bővebben lent.
Ne ess ebbe a hibába. Ne mond el! Hidd el sok fejfájástól mented meg magad. Az emberek rettentően irigyek tudnak lenni.
Vegyünk egy példát, elmondod egy rokonodnak az "látszatra örül", meghívnak egy szülinapi partira. Veszel nekik valamit, majd a hátat mögött megjegyzik "hát ez ilyen gazdag és egy ilyennel kiszúrja a szemünket?".
Vagy, megtalál egy ismerős, adjál már kölcsön pár ezret(ez számodra tegyük fel semmi) adsz neki...jön megint kér, akkor már nem adsz és megjegyzi "mekkora sóher vagy, tele vagy pénzel és nem tudsz adni néhány ezret". Ez csak néhány példa, de nagyon megtudnak gyűlőlni a rokonok az irigység miatt.
Nekem is ez (volt) a problémám. A családtagjaimnak is eléggé átlag feletti az anyagi helyzete, ezért előttük bármit el merek mondani, mesélni nekik, hogy épp miket vettem, hol nyaraltam stb., és akkor ők velem örülnek. De szélesebb családi körben, valamint baráti és ismerősi körben én is inkább lekorlátozom a dolgokat egy olyan szintre, hogy se nem mondom, hogy rossz, de se nem mondom, hogy extrém jó helyzetben vagyok, hanem egy olyan szürke átlag szinten mesélek mindenről.
Amikor a saját vállalkozásom nagyon beindult, akkor nekem is az volt az első naiv kis reflexem, hogy hú megosztom mindenkivel hogy milyen jól megy meg minden, de aztán néhány negatív reakció után rájöttem, ha szépen diszkréten kezelem a dolgot az emberek előtt, és nem kotyogom ki az anyagi helyzetemet.
Kérdező:
Én ezzel úgy vagyok, hogy amikor itt az idő, akkor majd improvizálok.
Én erre azt találtam ki, hogy amikor esetleg már nem tudom titkolni, mert annyira nyilvánvaló dolgokra költök (évi többszöri hosszú nyaralások, nagyon drága ingatlan és kocsik), akkor onnantól fogom azt mondani, hogy épp akkor indult be a szekér a vállalkozásomban. De amíg tudom rejtegetni, és nincsen feltétlenül előttük a munkám gyümölcse, addig próbálok beigazodni az ő szintjükre.
Nem kellenek se az irigyek, se a nyílt kéregetők, se a kamu indokkal több százezret kölcsönkérő, hirtelen felbukkanó rég nem látott ismerősök, majd pedig a hátam mögötti szidások, ha esetleg merek valakinek nem kölcsönadni többszázezer forintot. Ismerek meggazdagodott embereket, akikkel ez mind megtörtént, és nekem nem hiányzik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!