Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Más hogyan oldaná meg ezt a...

Más hogyan oldaná meg ezt a "lakásproblémát"?

Figyelt kérdés

Most költöztünk albértletbe,4 hónapos kisbabával.

eddig párom szüleinél laktunk,de több okból kifolyólag már nem tudtunk tovább ott maradni.

nekem pest közelében van egy családi házam,amit örököltem.

jelenleg albérlök vannak benne.

azt szeretném,ha oda mennénk lakni a babával,mert szerintem ez tünik a legkézenfekvöbb megoldásnak,de a párom nem igazán akarja.

ö inkább eladná a házat,hogy abból vegyünk egy újat,vagy hitelt venne fel.

érdekelne,hogy más mit tenne a helyünkben?

szerintetek mi volna a legjobb választás?

az biztos,hogy én itt albérletben a lehetö legrövidebb ideig szeretnék csak maradni.

2009. júl. 27. 12:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Jó lenne tudni, hogy miért szeretné az eladást-vásárlást a férjed? Esetleg kicsi a ház, vagy rossz a beosztása három fő részére? Vagy sokat kellene rá költeni vagy .... csak?

Mert ha megfelelő a ház, akkor nyilván az a legkézenfekvőbb megoldás, pláne úgy, hogy jelenleg elég kaki az ingatlanpiac, áron alul tudnátok eladni (nyilván venni is), plusz a bankok sem úgy dobálják mostanság a hiteleket.

2009. júl. 27. 12:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem jó mostanság eladni házat, hitelt felvenni még pluszban... pláne nem jöttök túl jól ki belőle. Szerintem is az lenne ésszerű, ha a te házadba költöznétek, bár tényleg lényeges kérdés, hogy a párod miért nem akarja?
2009. júl. 27. 13:00
 3/11 A kérdező kommentje:

a házzal semmi gond,kicsit fel kellene újítani,de addig is lakható.

a felújítást én már el is kezdtem 2 éve,ezért is fájlalom,ha nem oda mennénk.

páromnak csak az a baja vele,hogy nem akar a föváros közelében lakni.

de a mostani helyzetben szerintem is meggondolandó egy adás-vétel,ill.hitel ,nem tudom,hogyan értessem meg ezt vele

2009. júl. 27. 13:05
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, csak nagyon halkan mondom: a párodnak nem az a baja, hogy a ház csak a tiéd? Ha vennétek, akkor az közös tulajdonba kerülne esetleg? Nem rosszindulatból, csak óvatosságból: ha a tiédbe költöztök, bármikor kiteheted, ha közös akkor nem? Légy óvatos!
2009. júl. 27. 13:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez utóbbi eshetőség bennem is felmerült, azért is kérdeztem rá, hogy a párod miért nem szíveli a házikót... Sokakat zavar az ilyen fajta tulajdonviszony, leginkább a férfiakat. Ebben az esetben viszont, ha majdan mégis új vásárlásra kerülne a sor, nem árt tisztázni majd a tulajdoni hányadokat, mert ha neki ennyire fontos, később neked is jól jöhet, ha minden papíron van.
2009. júl. 27. 13:42
 6/11 anonim válasza:
50%
Annyiból tényleg rossz, h belvárosban van, nem biztos jót tesz ez a kicsinek. Szerintem most egy ideig éldegéljetek ott, és majd költözzetek kertesházba, ezt beszéld meg a pároddal biztos neki is így jobban fog tetszeni a dolog.
2009. júl. 27. 23:47
 7/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat.

de nem belvárosban van,hanem 25 km-re Pesttöl,és kertes családi ház.

egyszóval pont hogy jó lenne a picinek!

2009. júl. 28. 08:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ideális hely! Ha nekem lenne ilyen lehetőségem, már itt sem lennék! :) (budapesti vagyok...)
2009. júl. 28. 10:18
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor milyen indoka lehet a férjednek? Messze van a munkahelye? Itt fontosabb a baba érdeke, mint, hogy neki mennyit kell utazni!
2009. júl. 28. 11:04
 10/11 A kérdező kommentje:

már én sem tudom,mi lehet az igazi indoka.

de úgy döntöttem,oda fogok költözni a babával,ö meg ha nem akar jönni,hát nem jön...

2009. júl. 28. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!