Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jogosult vagyok elhunyt...

Jogosult vagyok elhunyt Édesapám nyugdíjára?

Figyelt kérdés
Édesapám februárban elhunyt. A nyugdíját sajnos nem tudta felvenni, ami még jogosan járt volna neki. Én vagyok az egyetlen örököse. Jogosult vagyok arra hogy megkapjam a nyugdíját, és ha igen hová kell fordulnom? Nyugdíjfolyosító vagy Otp bank, mivel folyószámlára kapta.
2012. aug. 30. 09:26
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs rendelkezési jogod a bankszámlája felett, akkor a hagyatéki eljárás során készült okirat bemutatásával tudod rendezni ezt a jogi helyzetet.

Ha a nyugdíját el sem utalta a nyugdíjfolyósító, akkor oda kell elküldeni a hagyatéki jegyzőkönyvből azért, hogy kiderüljön számukra ki az örökös, és megírni nekik azt a címet, amelyre az édesapád ki nem fizetett nyugdíját elküldhetik.

Tehát először mindig igazolni kell azt, hogy Te vagy az örökös, mert csak akkor kaphatod meg az örökséged bárhonnan.

2012. aug. 30. 10:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. aug. 30. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!