Jogosult vagyok elhunyt Édesapám nyugdíjára?
Figyelt kérdés
Édesapám februárban elhunyt. A nyugdíját sajnos nem tudta felvenni, ami még jogosan járt volna neki. Én vagyok az egyetlen örököse. Jogosult vagyok arra hogy megkapjam a nyugdíját, és ha igen hová kell fordulnom? Nyugdíjfolyosító vagy Otp bank, mivel folyószámlára kapta.2012. aug. 30. 09:26
1/2 anonim válasza:
Ha nincs rendelkezési jogod a bankszámlája felett, akkor a hagyatéki eljárás során készült okirat bemutatásával tudod rendezni ezt a jogi helyzetet.
Ha a nyugdíját el sem utalta a nyugdíjfolyósító, akkor oda kell elküldeni a hagyatéki jegyzőkönyvből azért, hogy kiderüljön számukra ki az örökös, és megírni nekik azt a címet, amelyre az édesapád ki nem fizetett nyugdíját elküldhetik.
Tehát először mindig igazolni kell azt, hogy Te vagy az örökös, mert csak akkor kaphatod meg az örökséged bárhonnan.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. aug. 30. 14:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!