Utánvéttel hogy adok föl egy csomagot? Van kockázati tényezője a dolognak?
Egy nagyobb csomagot szeretnék küldeni utánvéttel. Ez hogy működik? A postára kell vinnem, vagy ők jönnek ki? (Nem kicsi, kb. 20 kilós cuccról lenne szó. )
Ilyenkor nekem is plusz költségbe kerül a dolog, vagy hogyan jelezzem, hogy a vevő állja a postaköltséget? Nekem származhat hátrányom a dologból, ha valami nem úgy történik, ahogy kellene?
Köszi a felvilágosítást:)
Neked kell elvinned a postára.
Ha jól értem akkor a vevő nem utalta el előre a postaköltséget?
Akkor úgy csináld,hogy pl:5000Ft értékű az áru+ az utánvét költsége kb.1700Ft.
Akkor a feladóvevényre az utánvéttel növelt árat írd be,tehát a 6700Ft-ot.A postán te szépen kifizeted a postaköltséget,amit a vevő a csomag átvételekor a vételárral együtt vissza is fizet a postásnak és így jut el hozzád.
Van a portos csomag amikor te nem fizetsz semmit a postán,ilyenkor az előbbi példánál maradva csak az 5000Ft termék árat írod a feladóvevényre és bejelölöd az utánvétet,de ez a vevődnek nem fog tetszeni,ez kb.+2600Ft-ba fog neki kerülni a vételáron felül.
Szerintem az első megoldást válaszd.
A baj akkor van ,ha a vevő nem veszi át a csomagot,és visszaküldik neked,ilyenkor még egyszer ki kell fizetned az utánvét összegét,hogy megkapd a saját csomagodat.
köszönöm:)
Hát, elvileg nagyon kellene neki a termék, direkt kérte, hogy szóljak, mielőtt küldöm, hogy feltétlenül legyen otthon valaki. Kivételesen megpróbálok bizalmat szavazni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!