16 éves vagyok egész nyáron dolgoztam és sikerült egy kis pénzt összegyüjtenem és nem akarok hozzányulni meg elkölteni ezért inkább befetetném.Nyilván nem meggazdagodni akarok belőle.Átszeretném váltani más valutára és majd késöbb visszaváltani mert szerintem Szeptembertől gyengülni fog a forint.Mibe éri meg átváltani?Vagy van más amivel jobban járnék?USD-JPY-NOK-AUD.Ezeket láttam a legjobbnak de ha nem igy lenne javitsatok ki :) Köszi előre is.Válaszokat meg kis segitséget Privátba elfogadok mert érdekel ez a téma.
Most talán az angol font lehet viszonylag stabil, de ki tudja.
Eddig a svájci frank is az volt.
2012. aug. 25. 23:33
2/17 anonim válasza:
Ne túl sokat váltogasd,mert a pénzváltó mindig leveszi a hasznát,és a végén nem marad belőle semmi.
2012. aug. 26. 04:08
3/17 anonim válasza:
Irigylem a jövőbelátó képességedet, már tudod mi lesz szeptemberben.
2012. aug. 26. 07:09
4/17 anonim válasza:
Ez az összeg befektetés szempontjából jelentéktelen összeg. Váltogatni nem éri meg, hacsak nincsenek kiugró árfolyamingadozások. Tedd be a bankban, kösd le, kamatoztasd, gyűjts hozzá.
Egyébként honnan tudod, hogy szeptembertől gyengülni fog a forint?
2012. aug. 26. 08:07
5/17 A kérdező kommentje:
Nem azt irtam hogy 100% hogy gyengülni fog hanem azt irtam hogy SZERINTEM.Azt hallottam több helyről,hogy az IMF el nem lesz megállapodás és gondolom akkor csökkenni fog a forint,nem keveset,de 16 éves vagyok és ezt csak én gondolom igy tehát ha van valaki aki jobban ért hozzá az javitson ki.Aranyat érdemes venni pl veszek magánemberektől ékszert és elviszem valami boltba ahol drágábban ellehetne adni grammját?
2012. aug. 26. 11:13
6/17 anonim válasza:
Ez nagyon kevés befektetéshez. Valutát nem érdemes váltani, mert általában veszíthetsz csak vele.
Rakd valamilyen megtakarítási számlára az összeget.
2012. aug. 26. 11:39
7/17 anonim válasza:
Ez neked jelentős de amúgy jelentéktelen összeg átváltás szempontjából pláne, hogy az oda-vissza váltáskor az esetleges hasznot elbukod vagy többet ha nincs szerencséd. Szerintem jobban jársz ha lekötöd egy évre és úgy kamatoztatod. Mindegy mit csinálsz vele a lényeg az ,hogy már nyertél azzal, hogy nem vered el baromságokra mint a kortársaid többsége :D
2012. aug. 27. 21:03
8/17 anonim válasza:
Befektetési aranylapka mostanában az aranynak is megugrott az ára :)
2012. aug. 27. 22:59
9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget még várok ötleteket
2012. aug. 28. 20:20
10/17 anonim válasza:
Nehéz kérdés.
Ha aranyra gondoltál, az ékszer dolgot felejtsd el sürgősen. Az nem érték megőrző, csak a befektetési arany az. Ez az összeg meg kevés rá. Kevés a valutázáshoz is. Az esetleges profitod elvinnék a váltók.
Bankba 7-8% kamat 1 évre? Hmmm.Talán. A semminél több.
Ha van benned egy kis üzleti szellem, akkor esetleg gyarapíthatod egy online, otthonról végezhető üzletben, ami ugyan némi befektetést igényel, de többet hozhat mint a banki kamat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!