Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A zaciban tényleg nagyon...

A zaciban tényleg nagyon keveset adnak mindenért?

Figyelt kérdés

Arany ékszert szeretnék beadni, de azt halom, olvasom, hogy alig adnak vmi érte! Igaz ez?

Ékszerüzletbe beadhatom?

2009. júl. 24. 13:48
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha kölcsönt szeretnél felvenni az aranytárgyaidra, akkor zálogházba kell vinned...

Tényleg nagyon keveset adnak érte kölcsönbe, kamatra.

Ez azért van, mert ha el akarod adni (nem tudod kiváltani) a zálogház ezzel mindjárt jól is járt, röhejes pénzért megszerezték az aranyadat.

Ha 1-2 héten belül ki tudod váltani, akkor nem sokat vesztettél a kölcsönön, de ha hónapokig benn hagyod, a kölcsön többszörösét is befizetheted a kamatokra és a hosszabbításra. :[

Ha el akarod adni, akkor is röhejes pénzekért veszik át az aranytárgyakat.

2009. júl. 24. 13:57
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor inkább kiállok...

2009. júl. 24. 14:04
 3/4 anonim válasza:
100%
Azért szerintem nem érdemes "kiállni", még mindig jobb,ha érdeklődsz néhány ékszerboltban.Én cserére vittem be tört aranyat és nem jártam rosszul.
2009. júl. 24. 14:46
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én régen beadtam a zálogba a karkötőmet. 38.000 forintra értékelték.Én az érték felének a felét kaptam meg.Vagyis 9500 forintot adtak érte,de 3 hónap múlva ki is váltottam...Ha valamiért nagyon sürgősen kell egy kisebb összeg azért ha nincs más lehetőség,akkor ez is jobb mint eladni az ékszert..Igaz nem adnak érte HŰŰŰ de nagy összegeket,de 3 hónapig halaszthatod,hogy vissza fizesd a pénzt.Ha úgy alakul,hogy mégsem tudod 3 hónap múlva kiváltani az ékszereidet akkor sincs baj,mert újra kérheted a 3 hónapos futamidőt...persze a kamat így emelkedik..De legalább nem kell megválnod az ékszereidtől..
2009. júl. 24. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!