Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Írtam egy ausztriai állásközve...

Írtam egy ausztriai állásközvetítőnek, és ezt a választ kaptam!?

Figyelt kérdés

Írtam neki, hogy együtt szeretnék működni vele, az önéletrajzomat is csatoltam. Vissza írta, hogy részéről oké a dolog, de olvassam figyelmesen végig a honlapját (amit már megtettem előtte, hisz anélkül nem küldtem volna neki e-mailt)

Válaszoltam, hogy elolvastam a honlapját.

Vissza írja, hogy: "... és indíthatjuk?"

Az első e-mailemben tisztán leírtam neki, hogy mit akarok. Miért kérdez rá ennyiszer? Talán sántít a dolog? Mit gondoltok? Persze be kell neki fizetni bizonyos összeget, de nem tudom most azt várja, h kérjem el a számlaszámát? Nem magától kéne neki ezeket nekem elküldeni?

Nem tudom mit csináljak, mert elég érdekes...

Szerintetek?

2012. aug. 21. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Kicsit hasonlít azokhoz, akik Magyarországon szerveznek külföldi munkát és előre kérnek regisztrációs díjat. Légy óvatos, az osztrákok sem jobbak, mint a magyarok.

Ha tudsz németül, inkább nézegess konkrét álláshirdetéseket, ne hagyd hogy egy közvetítő átverjen.

2012. aug. 21. 20:18
 2/7 A kérdező kommentje:

Egy kicsit rosszul fogalmaztam.

Magyar az illető, de segít munkát keresni Ausztriában.

Itt az oldal: [link]

2012. aug. 21. 20:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Én visszakérdeznék a helyedben, hogy Mit akarnak indítani?

Lehet,hogy valami fizetős tranzakcióba,folyamatba akarnak belerángatni - mondjuk valami olyan, kétségtelenül csábító ajánlattal- hogy fizess be -hasamra csapok- 1500-2000 eurót,és akkor gyorsabban(mondjuk akár már holnap) kapsz munkát...Be ne dőlj az ilyesminek...!!!

2012. aug. 21. 20:22
 4/7 A kérdező kommentje:
7500 Ft-ot ír.
2012. aug. 21. 20:24
 5/7 anonim ***** válasza:
1. vagyok: Ugyanaz, amit én írtam, csak pepitában. El a kezekkel!
2012. aug. 21. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Így van, felejtsd el szépen ezt az egészet, és ne írj neki többet!
2012. aug. 21. 21:34
 7/7 anonim ***** válasza:

A komoly állásközvetítő, magyarul fejvadász cégeket a munkaadók bízzák meg munkaerő-kereséssel. Az állásközvetítő és a potenciális munkaadó között szerződés jön létre, amiben az állásközvetítő megbízási díját a felvett és egy meghatározott ideig legalább a munkaadónál maradó dolgozó 1,2 vagy 3 havi munkabérében határozzák meg. Tehát az állásközvetítőnek a munkaadó fizet, a közvetítő konkrét állásokra keres jelölteket. Ez a közvetítés a munkavállaló számára ingyenes.

Mostanában nagyon elterjedtek és divatba jöttek ezek a regisztrálós állásközvetítők, ahol a munkavállalónak kell regisztrációs díjat fizetni, aztán vagy kap állást, vagy nem. Ezek nem rendelkeznek konkrét megbízásokkal a munkaadóktól, ők is valahonnan "összeollóznak" állásajánlatokat, ha valamit ajánlanak. Ez a fajta közvetítés teljesen megbízhatatlan, ők semmiféle jogi garanciát nem vállalnak. Sőt, olyat is olvastam HR-es szaklapokban, hogy a regisztrációs díj átutalása után egyszerűen nem lehet őket a korábban használt telefonszámon elérni.

Vigyázz velük. Inkább próbálj meg osztrák álláshirdető portálokkal, ahol közvetlenül maga a munkaadó hirdet.

2012. aug. 22. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!