Írtam egy ausztriai állásközvetítőnek, és ezt a választ kaptam!?
Írtam neki, hogy együtt szeretnék működni vele, az önéletrajzomat is csatoltam. Vissza írta, hogy részéről oké a dolog, de olvassam figyelmesen végig a honlapját (amit már megtettem előtte, hisz anélkül nem küldtem volna neki e-mailt)
Válaszoltam, hogy elolvastam a honlapját.
Vissza írja, hogy: "... és indíthatjuk?"
Az első e-mailemben tisztán leírtam neki, hogy mit akarok. Miért kérdez rá ennyiszer? Talán sántít a dolog? Mit gondoltok? Persze be kell neki fizetni bizonyos összeget, de nem tudom most azt várja, h kérjem el a számlaszámát? Nem magától kéne neki ezeket nekem elküldeni?
Nem tudom mit csináljak, mert elég érdekes...
Szerintetek?
Kicsit hasonlít azokhoz, akik Magyarországon szerveznek külföldi munkát és előre kérnek regisztrációs díjat. Légy óvatos, az osztrákok sem jobbak, mint a magyarok.
Ha tudsz németül, inkább nézegess konkrét álláshirdetéseket, ne hagyd hogy egy közvetítő átverjen.
Egy kicsit rosszul fogalmaztam.
Magyar az illető, de segít munkát keresni Ausztriában.
Itt az oldal: [link]
Én visszakérdeznék a helyedben, hogy Mit akarnak indítani?
Lehet,hogy valami fizetős tranzakcióba,folyamatba akarnak belerángatni - mondjuk valami olyan, kétségtelenül csábító ajánlattal- hogy fizess be -hasamra csapok- 1500-2000 eurót,és akkor gyorsabban(mondjuk akár már holnap) kapsz munkát...Be ne dőlj az ilyesminek...!!!
A komoly állásközvetítő, magyarul fejvadász cégeket a munkaadók bízzák meg munkaerő-kereséssel. Az állásközvetítő és a potenciális munkaadó között szerződés jön létre, amiben az állásközvetítő megbízási díját a felvett és egy meghatározott ideig legalább a munkaadónál maradó dolgozó 1,2 vagy 3 havi munkabérében határozzák meg. Tehát az állásközvetítőnek a munkaadó fizet, a közvetítő konkrét állásokra keres jelölteket. Ez a közvetítés a munkavállaló számára ingyenes.
Mostanában nagyon elterjedtek és divatba jöttek ezek a regisztrálós állásközvetítők, ahol a munkavállalónak kell regisztrációs díjat fizetni, aztán vagy kap állást, vagy nem. Ezek nem rendelkeznek konkrét megbízásokkal a munkaadóktól, ők is valahonnan "összeollóznak" állásajánlatokat, ha valamit ajánlanak. Ez a fajta közvetítés teljesen megbízhatatlan, ők semmiféle jogi garanciát nem vállalnak. Sőt, olyat is olvastam HR-es szaklapokban, hogy a regisztrációs díj átutalása után egyszerűen nem lehet őket a korábban használt telefonszámon elérni.
Vigyázz velük. Inkább próbálj meg osztrák álláshirdető portálokkal, ahol közvetlenül maga a munkaadó hirdet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!