Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi történt a Zeekrewards-al?

At7tila kérdése:

Mi történt a Zeekrewards-al?

Figyelt kérdés
Mi történt vele? Megszűnt vagy csak karbantartás? :s

2012. aug. 20. 21:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
A többi pilótajáték sorsára jutott.
2012. aug. 20. 21:38
 2/12 anonim ***** válasza:

Letartóztatták a vezetőségét csalás miatt. A bankszámláikat a szövetségi kormány lefoglalta.

Ezért értelem szerűen bezárt a bazár.

2012. aug. 20. 21:39
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

A rideg valóság: Az USA pénzügyi felügyelete a Securities and Exchange Commissions (SEC) helyi idő szerint 2012. augusztus 17-én bezáratta a ZeekRewards-t. Ezenkívül az anyacég, a Rex Venture Group LLC, valamint tulajdonosa, Paul Burks ellen csalás vádjával ügyiratot nyújtott be az Észak-Karolinai Charlotte városában lévő szövetségi bíróságon.

Mindezt tette azért, hogy állítása szerint a vagyon befagyasztásával egy több mint 600 millió dollárra rúgó internetes csalást/pilótajátékot állítson meg.

A pénzügyi felügyelet állítása szerint a cég a ZeekRewards programon keresztül több módot kínált a jövedelemszerzésre, amelyek közül kettő befektetésnek minősül. Erre pedig a cégnek nincs engedélye.

A vád szerint a cég weboldal megtévesztő módon hitette el az emberekkel, hogy a cég nagyon nyereséges volt, de ezzel ellentétben a kifizetéseket mind az új belépők pénzéből teljesítették.

A felügyelet vizsgálatai szerint a cég befektetőinek sokkal több pénzt kellene kifizetnie, mint amennyi vagyona van, ezért azt zárolni kell, hogy a befektetők érdekeit megvédjék.

A felügyelet panaszában azt állítja, hogy a cég az összeomlás szélén áll, és a befektetők pénze elveszik, ha nem lép közbe a hatóság és nem zároltatja a vagyont. Az elmúlt hónapban a ZeekRewards-ba kb. 162 millió dollárt fizettek be, miközben a kifizetési kötelezettsége 160 millió dollárra rúgott. Az állítás szerint, ha a ZeekRewards tagok közül egyre többen választják a kifizetést a visszaforgatás helyett, akkor a cég készpénz kifizetései meghaladnák a teljes bevételét.

A cég tulajdonosa, Paul Burks beleegyezett a 4 millió dolláros személyi büntetés kifizetésébe, valamint megszünteti minden érdekeltségét a cégben, és együttműködik a bíróság által kirendelendő biztossal.

A SEC panaszai szerint a ZeekRewards eddig majdnem 375 millió dollárt fizetett ki, és közel 225 millió dollár vagyonnal rendelkezik 15 amerikai és nemzetközi pénzintézetnél. Ezt a vagyont fogja a SEC panaszára a bíróság zároltatni.

Paul Burks több millió dollárt vett ki a ZeekRewards-ból és ebből legalább 1 milliót osztott szét a saját családja tagjainak.

A bíróság által kirendelt biztos fogja az egész zárolt vagyonból a befektetők visszafizetését felügyelni.

Lehetséges amúgy, hogy nem piramisjátéknak indult másképp minek csináltak volna székhelyet meg konferenciákat, csak az utóbbi fél évben csúsztak ki a dolgok a kezük közül, mivel a 700 ezer affiliateből kb. 600 ezer ebben az évben lépett be, holott tavaly január óta müködött.

2012. aug. 21. 11:01
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Azért csináltak székhelyet meg konferenciákat, hogy bepalizzák a madarakat. Mindegyik piramisjáték így csinálja. Kell a látszat fenntartása.
2012. aug. 21. 13:42
 5/12 anonim ***** válasza:

[link]

Lekapcsolta az amerikai pénzügyi felügyelet. Milyen meglepő.

Csak azt nem értem, miért vártak ennyit.

2012. aug. 21. 22:44
 6/12 Smartguy86 ***** válasza:

A látszat az ilyen cégeknél mindig nagyon fontos. Most volt pár hete, hogy tönkrement az az aranybefektetésen alapuló piramisjáték is, ők még egy fals fapados légitársaságot is működtettek, hogy leplezzék a valóságot...

Ezért a sok konferencia, a vidéki wellness hotelekbe szervezett kirándulások, ahol tudatják a birkákkal, hogy minden rendben van, ez a jövő, stb. balblabla

2012. aug. 23. 08:04
 7/12 anonim ***** válasza:

"igaz hasonló lesz mint a zeekrewards "

Vagyis ezzel ugyan úgy lehet bukni a pénzed?

Remek reklám, mondhatom :)

2012. aug. 23. 14:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Előző. Van aki ilyen aljas módon akar pénzhez jutni és még büszke is arra, hogy így csinálja. Igazán szánalmas. De ez már jópár éve így van. Csak azt nem értem, hogy a XXI. században ahol már rendelkezésünkre áll az internet és percek alatt tudunk MEGBÍZHATÓ információhoz jutni, akkor miért vannak még olyan hülyék akik bedőlnek az ilyen piramisjátékoknak.

Igaz egyszer engem is csőbe húztak a sciennettel. De abba legalább nem tettem egy forintot sem.

Az óvatosságom ellenére beléptem, igaz csak mint kártya tulajdonos, és már-már a hálózatépítésen is gondolkodtam, de szerencsére kiderült, hogy egy csalás.

A sok nyomi meg bizonygatta, hogy nem átverés, persze egy idő után tényleg elhitték ahogy én is, de legalább nem bizonygattam. Ebben szerepet játszott, hogy még TV reklámja is volt a cégnek. Ez is a megtévesztés része volt, eddig nem mennek el általában az ilyen csaló cégek. Azóta nagyon alaposan utána nézek minden ilyen cégnek ha kapcsolatba kerülök velük.

Meg vannak a tipikus jellemzőik amik egyértelművé teszik, hogy egy csalásról van szó.

2012. aug. 23. 17:26
 9/12 anonim ***** válasza:

"Csak azt nem értem, hogy a XXI. században ahol már rendelkezésünkre áll az internet és percek alatt tudunk MEGBÍZHATÓ információhoz jutni, akkor miért vannak még olyan hülyék akik bedőlnek az ilyen piramisjátékoknak."

Bölcsen kiemelted azt a szót, ami választ ad a kérdésedre. Az interneten percek alatt tudunk információhoz jutni bármiről, és az ellenkezőjéről is. Nem könnyű eldönteni, mi az, ami tényleg megbízható.

2012. aug. 24. 01:12
 10/12 anonim ***** válasza:

A zeeknél eléggé egyértelmű volt több hazugság is. Elég ha csak a 15 éves múltat nézzük. Sehol sem volt pár évnél régebbi infó. A stat oldalak szerint is max 4 éves a honlap, márpedig úgy reklámozták, hogy már 15 éve működik az ONLINE aukciós oldal. Honlap nélkül nehéz ONLINE-nak lenni.

A hazugságokat más ilyen csalásoknál is le lehet leplezni. Legalábbis nekem eddig mindnél sikerült megtalálnom ezeket. Az más kérdés, hogy a sok bepalizott nem veszi a lapot, hogy tulajdonképpen egy csalásban vesznek részt. Tudatosan vagy anélkül.

A napi 1.5%-os kamat is egy tipikus csalásra utaló jel. Senki nem tud ilyen magas kamatot fizetni legálisan. Ez éves 229%-os hozamot jelentene. Vagyis több, mint megtriplázod a befektetésed egy év alatt. Ez hosszútávon semmiképp sem fenntartható.

2012. aug. 24. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!