Hogyan kell PayPal-t nyitni, és hogyan tudok rá pénzt feltölteni?
Egy külföldi oldalról szeretnék rendelni 1 terméket 42 $-ért. OTP-s vagyok. Szóval szeretnék egy PayPal számlát nyitni, és utalni rá, de valahogy úgy, hogy dollár legyen, ennek mi a menete? Most ugye X forint van az OTP-s számlámon, és azt akarom, hogy X dollár legyen a PayPal számlámon.
Lehet az egészet teljesen online? Mármint online átváltani forintot dollárba? Vagy van olyan dolog, amihez muszáj bemennem a bankba, vagy egyéb helyre.
Előre is mindenkinek köszönöm.
Először is regisztrálsz.
Utána fogod a bankkártyádat, és a megfelelő menüpontban összekötöd a PayPallal. Az ellenőrzés véljából levon majd 400 forintot.
Pár(2-3) nappal később az OTP számlakivonatodon (OTP Direkt rendszerben a számlatörténetben) megjelenik a PayPal levonás és a közleményben lesz egy 4 jegyű kód. Ezt a kódot megadod a PayPal oldalon, és ezzel aktiválod a kártyát. A 400 ft rákerül a PP számládra. Ezzel azt ellenőrzi, hogy tényleg Te felügyeled-e a bankkártyához tartozó számlát.
Utána az eladó küld neked egy PayPal kérést, vagy megadja a PP azonosítóját amire te elküldöd a pénzt. Ki fogja írni, hogy 42 dollár és azt az aktuális árfolyamon a PP átszámolja forintra. És forintot von le tőled. Az eladó meg nyilván dollárt kap.
Regisztrálsz paypalra.
Csatolod hozzá a bankkártyádat.
Fizetéskor arról vonja le a 42 dollárnak megfelelő forint összeget.
Pénzkidobás lenne egy ingyenes szolgáltatás használata? :D Valószínűleg igen...
Cserébe ha netán átverik tud lépni a paypalon keresztül... Én is Paypallal rendeltem webáruházból gond nélkül ment.
Sajnos OTP-s kártyával nemtudok fizetni! :D
Akit esetleg érdekel.
Kerékpáros cuccok, aranyáron, ingyenes szállítással...
Az nem bankfüggő, hogy tudsz-e kártyával fizetni, hanem kártyafüggő. Egy jó kártyával megspórolhatsz minden más rendszert, egyszerűen feleslegesek.
A Paypal használatnak, egyenlegfeltöltésnek, no meg a pénz lehívásának hosszú távon bizony költsége van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!