Mikor tehetek feljelentést?
Szia!
nem hiszem hogy hatalmas gond lenne azzal hogy utaltál és várod az árut. Normál esetben ez így megy(vaterán is).
Mint írod pár nap telt el az utalás óta. Ha mondjuk 2-3 napja utaltál és azóta nem reagált akkor várd meg a hosszúhétvégét és utána menjél be(hétvégén már ők se tudnak semmilyen adatot lekérdezni).
Ha meg régebb óta... Nos szerintem akkor is keddig kell várnod a feljelentéssel!
Pár nap kieshet valahogy a válasznál de hogy egész hétvégén semmi az már gyanús lenne nekem is.
Szóval szerintem kedden mehetsz ha addig nincs válasz...
Köszi a mindenkinek.
Igen, én is erre gondoltam Zoli, ezért is írtam, hogy lehet szimplán még nem olvasta az emailjeit. Ugyan nem vagyunk egyformák, de ha én adok el, akkor folyamatosan nézem az emailjeimet, arról nem is beszélve, hogy számtalanszor kötöttem már így üzletet, s az eladó mindig azonnal válaszolt, ez az első kivétel. Ezért vagyok kissé nyugtalan állapotban. Ugyanakkor eddig mindig 20-30 éves emberekkel üzleteltem, Ő pedig (idősebb) még ahhoz a korosztályhoz tartozik, akinek feltehetőleg nem teszi ki a mindennapjait az, hogy emailben folyamatosan kommunikál, de azért nem az a korosztály, akinek az unoka segít. Pl. aznap köttetett még egy üzlet, s másnap föl is lett adva postára, s köv. nap már itt is volt az áru. Azért ez így lenne korrekt. Az utalás óta 4 nap telt el. Két dologra tudok gondolni, vagy ingázó, s hétköznap nem sűrűn olvassa az emailjeit, mert az emailben lévő karakterhasználat alapján olyan, mintha telefonról írta volna az üzenetet (a klasszikus értelemben, tehát üzenetként elküldve, mint a 2000-es években), ill. a másik az, hogy szimplán átverte az agyamat.
Szóval én is erre gondoltam, amit mondtatok, ha a hosszú hétvégén nem reagál, akkor szerdán figyelmeztetem egy levélben, s csütörtökön megteszem a följelentést.
Azon kívül hogy átvert, lehet számtalan más oka is, hogy még nem kaptad meg az árut:
- Attól függően, hogy melyik bankból melyik bankba megy az utalás, lehet 2 nap is a banki átfutási idő (nem mindenhol érvényes a 4 órás limit), így eleve 2-3 napot csúszik a postázás
- Nem biztos, hogy van sms értesítője, vagy magasabb a limit és még nem látja, hogy megérkezett a pénz, lehet, netbankja sincs
- nem nézte azóta az e-mailjeit: mert
nem jut mindig nethez
valamiért szünetel a net szolgáltatás (nálunk kedd reggel ment el a net, az ügyfélszolgálat leghamarabb szerdára ígérte a szerelő kiküldését, hosszas könyörgésre, mert szerdán bevallási határidő volt)
egyszerűen nincs ideje/ereje lekérdezni az e-mailjeit (hosszú műszakban van, beteg/kórházban van ő, vagy valakije)
Feljelentést akár 1 nap múlva is megpróbálhatsz tenni, kérdés, milyen rendőrbe futsz bele (ismerősöm megverték, bement a rendőrségre feljelentést tenni, simán elküldték, mert ép más üggyel foglalkoztak, különben is tegyen polgári peres feljelentést /ismerte a támadókat/)
Szerintem inkább próbálj kapcsolatba lépni vele még kb. a hét közepéig, és ha akkor sem reagál, akkor tegyél feljelentést.
Szintén idősebb korosztály beli, de még nem nagyszülő.
Azért szerintem pár nap után nem kell rohanni a rendőrségre.
Az is lehet, hogy éppen nyaral az illető. Én az 1 hónapot kivárnám. Olyan bűncselekmény is létezik, hogy hamis vád.
1 hónapot? Hagyjad már! Azért ne túlozzunk, ha valaki elhúz nyaralni s huzamosabb ideig távol van, az ne kössön üzletet előtte 1-2 nappal! A pofátlanság netovábbja lenne, ha ezt valaki megtenné. Ha vásárolsz valamit, azt azért teszed, mert kell, nem azért, mert majd 1 hónap múlva kelleni fog! Persze ha erre előzetesen figyelmezteti az eladó a vásárlót, s az vállalja úgy is, akkor az korrekt. Nem kínai vackot rendeltem vateráról, ami külföldről jön. Használt árut vásároltam, tulajdonostól.
Adok még időt a dolognak, mert valóban korai lenne hisztizni, de nem 1 hónapot, az biztos! Nem is ezért tettem föl a kérdést, mert már szándékomban áll följelenteni, pusztán érdeklődtem, hogy tudjam, merre hány méter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!