Tehetek-e feljelentést szabadság jog korlátozása miatt, és ha igen hol tehetem ezt meg, ha egy közértből nem engednek ki, azért mert nem vagyok hajlandó megmutatni a táskámat a biztonsági őrnek, ha nem vesz fel róla jegyzőkönyvet?
Figyelt kérdés
A Penny Marketben 3 óráig tartottak bent, mert a biztonsági őr meg akarta nézni a táskámat én pedig úgy gondoltam semmi köze hozzá mit tartok a táskámban, hacsak nem feltételezi hogy loptam. Viszont jegyzőkönyvet nem volt hajlandó kiállítani. Mivel nem jogi személyiség, úgy gondolom hogy a szabadság jogomban nem korlátozhat !! FŐLEG NEM HA SEMMI OKA ÉS GYANÚJA NINCS ERRE !! A TÁSKÁM TARTALMA PEDIG SZEMÉLYES JOGOM !! VAGY NINCS IGAZAM ? TI MIT GONDOLTOK ERRŐL ?2012. júl. 27. 13:00
1/5 anonim válasza:
Tehetsz feljelentést, de el kell döntened, hogy szükséged van e erre a hercehurcára.
2/5 anonim válasza:
Természetesen erre jogod van. A biztonsági szolgálatnak nincs joga feltartani, amennyiben nem tudja bizonyítani, hogy valóban eltulajdonítottál valamit. Amennyiben nem engednek el az épületből, azaz korlátozzák a személyi szabadság jogaidat, akkor akár azonnal rendőrt hívhatsz.
3/5 anonim válasza:
Viszont ha nem loptál,meg semmi,akkor mit emberkedsz,miért nem mutatod meg az őrnek a táskád és mégy Isten hírével?Őt is ugyanúgy figyelik a főnökei,hogy rendesen végzi e a munkáját.Lehet,hogy épp az állásába kerülne az,ha hagyna úgy elmenni,hogy nem nézett meg minden oké e.
4/5 anonim válasza:
Yuri: Arra nem gondoltál, hogy lehet nála valami amit nem szívesen mutogatna másoknak? Nem minden lány szereti mutogatni pl. hogy milyen tampont/betétet stb. használ... (Ez most csak példa volt...)
5/5 anonim válasza:
Meg amúgy is a ruha illetve táska átvizsgálásoknak is megvannak a maga szabályai. Pl férfi biztonsági őr nem vizsgálhat át női személyt. Ha ilyen eset van akkor szólni kell egy azonos nemű illetőnek, aki majd átvizsgálja a személyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!