A GDP-t akkor hogy kell számolni?
Figyelt kérdés
Volt egy téma még az iskolába év végén de megmaradt bennem! Azt írtam a dolgozatba hogy a Kínába magas a GDP (2.-ok a világon) de mivel sokan élnek az egy főre jutó kevés (gondoltam azért mert oké hogy sok az országba be jövő pénz de azt nehéz 1,3 milliárd ember közt elosztani!(amúgy itt 94.-ek)) A tanár elég bunkó is mindig úgy olvassa a rossz válaszokat hogy mindenki hallja és ezért kinevettek mert ő is nevetett! De nem értem hogy miért rossz amúgy amit írtam? Az egy főre jutó én úgy tudom azt tükrözi hogy mennyire lehet egy országba mondjuk jól keresni! Ezért luxemburg az első és ott is lehet legtöbbet keresni! Viszont a gdp azt tükrözi mennyi a bruttó hazai termékük de akár lehet az sok ha 1,3 milliárdan vannak! Annyi felé nem lehet rendesen elosztani! Szóval nem igazán értettem! Utána elkezdett az egyik ilyen okoskodó (de általában ostobaságot beszélő) srác dumálni nekem hogy a gdp-t egy főre számolják és azt szorozzák meg mennyi az egy főre jutó ahányan vannak! De így több jött ki kínának és szerintem rohadtul nem így számolják mivel azt az országban folyó kereskedelem (termelés, eladás) alapján számolják! De annyit nem tudnak termelni hogy eltartsák magukat vagyis innen jött hogy: Magas a bruttó hazai termékük de mivel sokan vannak alacsony az egy főre jutó bruttó hazai termékük! Akkor amúgy igazam volt vagy nem? És ha nem miért? Hogy kell számolni? A tanár csak annyit mondott hogy az összefügg, meg ugyanaz stb. ilyesmiket! Előre is köszi!2012. aug. 17. 01:00
1/3 anonim válasza:
szerintem jól gondoltad. a tanár nemcsak bunkó, hanem buta is, a diákok meg birkák, nem képesek gondolkozni. De szokd ezt meg, ne vedd magadra.
2/3 anonim válasza:
[link] jól gondoltad kína ebben a 93. a világon.Viszont ha így megy tovább akkor igen csak száguld felfelé, az ilyen s*ggfejek pedig minek mennek tanárnak, simán mennék az igazgatóhoz...Jah és az osztálytársadnak is nyugodtan mutasd meg a linkemet
3/3 A kérdező kommentje:
Ismerem a linket! Én elég jártas vagyok az ilyesmiben mert már kiskorom (6 éves korom óta) nagyon érdekelnek az ilyen dolgokkal kapcsolatos információk! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 17. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!