Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyit ér egy emberi élet?

Mennyit ér egy emberi élet?

Figyelt kérdés
Hogy gondolkodik erről a jog? Lehet ezt egyáltalán számszerűsíteni?

2012. aug. 13. 12:36
1 2
 1/12 anonim válasza:
Magyarországon a statisztikai emberi élet már 350-400 millió forintnak felel meg. „Az emberi élet értékét azért kell pénzben meghatározni, hogy összevethetővé váljon egyéb tényezők értékével. Vagyis: mérlegeléskor össze lehessen hasonlítani más jellegű hasznokkal, s szembeállítani ezeknek a hasznoknak az eléréséhez szükséges költségekkel. Azt akarjuk meghatározni, hogy a társadalom tagjai hogyan értékelik saját életüket. Mennyi pénzt áldoznak az emberek a halál kockázatának csökkentésére."
2012. aug. 13. 12:50
 2/12 Antimod ***** válasza:
Már elnézést, de hogy ez az egész feltevés egy mekkora hülyeség...
2012. aug. 13. 12:55
 3/12 anonim ***** válasza:

Utolsó: CSAK túlélő kap életjáradákot, fogjátok már fel!!

Kérdező: Jogban nem tudom, de ma már kb 1 sör áráért is halnak emberek..Sajnos már szart sem.:(

2012. aug. 13. 19:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Há' nem tom, ugyebár a vérlázító MÁV elleni perben túlélők is követelnek egy csomó lóvét, meg ugye maga a per is a mi adónkra megy, mint a cikkben is írják... na kinek kell felfognia mit is?

[link]

2012. aug. 13. 20:34
 5/12 anonim ***** válasza:
jav., márminthogy NEM túlélők, hanem úgymond leszármazottak.
2012. aug. 13. 20:36
 6/12 anonim ***** válasza:
Figyelj, ez egy kamu. Én túlélő leszármazottja vagyok és nem kapok (nem is kérek) semmit, csak informálóni kéne..Média..ha azt írják Kiszel Tünde marslakó elhiszed??(nem olyan jó péla, szerintem azXD)
2012. aug. 13. 20:44
 7/12 anonim ***** válasza:
Hát akkor talán perelned kéne a Magyar Postát, mert kikézbesítette a haláltáborbehívót a tatának, vagy mittudomén :P Látod, az amcsi sógoraid jobban nyomják, a per pedig nem kamu. Ez az egész cirkusz a pénzről szól...
2012. aug. 13. 20:50
 8/12 anonim ***** válasza:

No az amcsik azt hiszem mind beláthatjuk kissé más kategória, zsidó-nemzsidó sok vaj van a fülük mögött, de ha itt tartunk, remélem tudod, hogy a 2. vh is a pénzről szólt, ott pedig 1 ember élet egy valláson, származáson és akár egy csúnya nézésen is múlhatott, nemhogy egy zsemle árán...

Nem perelek, mert én azokat a rokonokat nem ismertem, a nem létük nem fáj, de főleg nem én jártam meg a poklot, nincs okom pattogni EZÉRT.

2012. aug. 13. 20:56
 9/12 anonim ***** válasza:

Na látod, ha mind így gondolkozna, nem is utálkozna senki az úgynevezett holokauszt-iparon, mert az, mint olyan, egy színtiszta üzletág, ami csak arról szól, hogy hogy lehet hetedíziglen minél több lóvét lehúzni a második világháborúról. Az elhunytak kegyeleti jogainak itt semmi szerepe nincs.

De hát ez üzlet és pénz.

Minket mondjuk még nem is annyira csesztettek ezzel, ezért is kapott nagy visszhangot ez a per, nézd meg a németeket, ők máig fizetnek minden hasonló hülyeségért amit kitaláltak, mint a katonatiszt.

Pedig ők is mondhatnák (meg mi is), ahogy te mondod, hogy nem ismerted az áldozatokat, hát valószínűleg a ma élő németek meg magyarok túlnyomó többségének sincs közük ahhoz, ami akkor történt.

2012. aug. 13. 21:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Persze, minden éremnek két oldala van, üzletet csinálnak mindenből de a túl oldalon meg ott vannak a fanatikus gyülölközők, vagy hogy fejezzem ki magam. Sajnos mára túl nagy hatalma van a pénznek. De ez ha ettől a származástól el is térünk, nagyon érződik az egészségügyben is. Szomorú világot élünk.
2012. aug. 13. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!