Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van ha a portos utánvétes...

Kutiné Bicsák Éva kérdése:

Mi van ha a portos utánvétes csomagot nem veszem át?

Figyelt kérdés
akitől küldte a csomagot nem úgy adta fel ahogy az elején megbeszéltük.Pl.port-os feladásról szó se volt én meg így kaptam.De azért nem fizetek.

2012. aug. 7. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor visszamegy a csomag.
2012. aug. 7. 11:55
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Hát ez akkor van ha pl:

te vettél 5000Ft-ért valamit és utánvéttel kérted a szállítást ami 1700Ft,tehát ilyenkor az eladónak azt kellett volna csinálnia,hogy amikor a postán kitölti a feladóvevényt,akkor az érték rublikába nem 5000Ft-ot,hanem a postaköltséggel növelt összeget kellett volna beírnia:azaz 6700Ft-ot,amit te a postásnak fizettél volna a csomagátadáskor.Ilyenkor az eladónak előre a csomagfeladáskor saját kontóra ki kell fizetni az utánvét összegét.

Ehelyett ő azt csinálta,hogy beírta a vételárat és ,hogy utánvét,de nem fizetett ki semmit,így lett utánvétes,portos csomagod,ami kb 2600Ft az 1700Ft helyett.

Sajnos nem mindenki tudja,hogy utánvétes csomagot,hogy kell feladni,ill. van aki nem bízik a vevőben,hogy kifizeti.

Én nem is szoktam így postázni semmit,csak előre utalás után,amiben természetesen a postaköltség is benne van.

2012. aug. 7. 14:59
 3/3 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm a választ sokat segítettél vele.már kaptam csomagot de a postás addig nem adja oda amíg ki nem fizetem ugyhogy nemigazán értem a bizalmatlanságot.Nem volt szép hogy még az én kontómra plussz 870 et fizettetni akart.köszönet:Kutiné
2012. aug. 8. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!