Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most ez miért jó, hogy fémből...

Most ez miért jó, hogy fémből van a 200-as?

Figyelt kérdés
Én ezt nem értem, most ez mire jó:D Amúgy régen is fémből volt nem? És akkor miért lett papír? És mostmeg minek lett fém?
2009. júl. 19. 11:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Állítólag olcsóbb a fémpénz, mert jóval tartósabb. Azt mondjuk nem értem, minek kell ilyen nehézre csinálni, készíthetnék inkább valami pehelykönnyű fémből, hogy ne legyen dögnehéz az ember pénztárcája, ha van egy kis aprópénze.
2009. júl. 19. 12:03
 2/13 anonim válasza:
73%
Hát a papír kétszázast drágább előállítani tehát nem érte meg. De viszont igaza van a válaszolónak, tényleg nehéz. Volt jópár fém kétszázasom pénztárcába és elég nagy súlya szóval ezt én sem értem vastag is.
2009. júl. 19. 13:03
 3/13 anonim ***** válasza:
84%
A papírt bizonyos időközönként cserélni kell, újranyomtatni mert tönkremegy, az meg sok pénzbe van. A fémmel nincs ilyen gond. De hogy a régi 200-ast miért cserélték papírra azt nem tudom.
2009. júl. 19. 13:53
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a pénz értékének a romlása miatt és hogy az embereket hozzászoktassák az eruróhoz, mert előbb utóbb az lesz itt is M.o-n.
2009. júl. 19. 14:22
 5/13 anonim ***** válasza:
Én utálom a fém pénzt. sokkal jobb lenne ha olyan minőségű papírpénzt csinálnának mint más országokban (pl. ami vízálló, de nem tudom már melyik országban láttam). A papír 200-as volt a kedvenc pénzem (najó a 20.000 ft-ost is szeretem:)), de akkor sem jó mikor egy rakás flm pénzt csörög a zsebben/pénztárcában.
2009. júl. 19. 14:34
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat!:)

(én is utálom a fém pénzt)

2009. júl. 19. 14:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is vízálló a papírpénz. A múltkor öcsém zsebében maradt egy ötezres, és ki lett mosva mosógépben 60 fokon. Semmi baja nem lett.
2009. júl. 19. 14:52
 8/13 dellfil válasza:
Nézzétek a jó oldalát. Önvédelmi fegyverként is használható, hogy hogyan, azt a kreativitásotokra bízom... :D
2009. júl. 19. 14:55
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

Én csak azt nem értem, hogy az 1 és 2 Ft-osokat is azzal az indokokkal vonták be, hogy drága az előállításuk és a sok apró "megnehezíti" a pénztárcát, erre kiadják a fém 200-ast, ami a régi apróknak a 20-szorosát is nyomja!:)

Amúgy tényleg tartósabb a fémpénz, de ez a 200-as már nagyobb nem is lehetne!

2009. júl. 19. 16:01
 10/13 A kérdező kommentje:
Szerintem az forintost is bevonhatták volna...
2009. júl. 19. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!