Most ez miért jó, hogy fémből van a 200-as?
Figyelt kérdés
Én ezt nem értem, most ez mire jó:D Amúgy régen is fémből volt nem? És akkor miért lett papír? És mostmeg minek lett fém?2009. júl. 19. 11:56
1/13 anonim válasza:
Állítólag olcsóbb a fémpénz, mert jóval tartósabb. Azt mondjuk nem értem, minek kell ilyen nehézre csinálni, készíthetnék inkább valami pehelykönnyű fémből, hogy ne legyen dögnehéz az ember pénztárcája, ha van egy kis aprópénze.
2/13 anonim válasza:
Hát a papír kétszázast drágább előállítani tehát nem érte meg. De viszont igaza van a válaszolónak, tényleg nehéz. Volt jópár fém kétszázasom pénztárcába és elég nagy súlya szóval ezt én sem értem vastag is.
3/13 anonim válasza:
A papírt bizonyos időközönként cserélni kell, újranyomtatni mert tönkremegy, az meg sok pénzbe van. A fémmel nincs ilyen gond. De hogy a régi 200-ast miért cserélték papírra azt nem tudom.
4/13 anonim válasza:
Szerintem a pénz értékének a romlása miatt és hogy az embereket hozzászoktassák az eruróhoz, mert előbb utóbb az lesz itt is M.o-n.
5/13 anonim válasza:
Én utálom a fém pénzt. sokkal jobb lenne ha olyan minőségű papírpénzt csinálnának mint más országokban (pl. ami vízálló, de nem tudom már melyik országban láttam). A papír 200-as volt a kedvenc pénzem (najó a 20.000 ft-ost is szeretem:)), de akkor sem jó mikor egy rakás flm pénzt csörög a zsebben/pénztárcában.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!:)
(én is utálom a fém pénzt)
2009. júl. 19. 14:44
7/13 anonim válasza:
Nálunk is vízálló a papírpénz. A múltkor öcsém zsebében maradt egy ötezres, és ki lett mosva mosógépben 60 fokon. Semmi baja nem lett.
8/13 dellfil válasza:
Nézzétek a jó oldalát. Önvédelmi fegyverként is használható, hogy hogyan, azt a kreativitásotokra bízom... :D
9/13 anonim válasza:
Én csak azt nem értem, hogy az 1 és 2 Ft-osokat is azzal az indokokkal vonták be, hogy drága az előállításuk és a sok apró "megnehezíti" a pénztárcát, erre kiadják a fém 200-ast, ami a régi apróknak a 20-szorosát is nyomja!:)
Amúgy tényleg tartósabb a fémpénz, de ez a 200-as már nagyobb nem is lehetne!
10/13 A kérdező kommentje:
Szerintem az forintost is bevonhatták volna...
2009. júl. 19. 16:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!